Sorfallal és vastapssal búcsúztatták tanárukat a barcsi diákok – videó

2023. március 13. 09:38 2023. márc. 13. 09:38

Nem mindennapi jelent játszódott le Barcson, a Somogy vármegyei kisvárosban, a helyi iskola falai között.

A több mint harminc éve működő Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium diákjai úgy döntöttek, emlékezetessé teszik egyik kedvenc tanáruk, Schnellbach László nyugdíjba vonulását. Megszervezték magukat, és a gimnázium folyosóján százával álltak díszsorfalat a pedagógus utolsó márciusi munkanapján. Percekig tartó vastapssal búcsúztak tőle – írja a sonline.hu.

Az eseményről videó is készült, amit az iskola megosztott a közösségi oldalán. Ennek leírásában az áll, hogy nincs olyan széchenyis diák, akit Schnellbach tanár úr 1992 óta ne tanított volna média, etika vagy magyar tantárgyból. Ha mégis, akkor a sok-sok helyettesített óra folyamán találkoztak vele a fiatalok. Hosszú évek óta végezte könyvtárosi feladatait, felügyelte a versenyeket, rendezte a tankönyvrendelést. 


 

Mindannyiunk közül a legműveltebb, nagy betűs EMBER, akinek szelíd természete, kedves szavai, figyelmessége hiányozni fog mindenkinek! Kedves Laci! Köszönjük, amit a Széchényiért tettél; köszönjük, hogy a Széchényiben tetted a dolgod! – írták a búcsúposztban.

Forrás: sonline.hu