Tiltakoznak a PTE hallgatói a modellváltás ellen.

2021. január 13. 17:16 2021. jan. 13. 17:16

A mai napon a Pécsi Tudományegyetem diákjai egy olyan tájékoztató levelet kaptak, amiben az esetleges modellváltás lehetőségét firtatták. A levelet Dr. Miseta Attila rektor, és Decsi István (volt fideszes politikus) újonnan kinevezett kancellár címezte.

A modellváltás lehetőségéről a Pécsi STOP is beszámolt, azonban egyre jobban úgy néz ki, hogy nem egy feltételes módról kell beszéljünk, hanem egy megint elhamarkodott döntésről.

A kormánynak a legutóbb meggyűlt a baja az egyetemi polgárokkal, ugyanis az SZFE diákjai hosszú hónapokon keresztül harcoltak az egyetemük autonómiájáért.

Most a PTE hallgatóin a sor, akik nem is ültek ölbe tett kézzel, azonnal elkezdték szervezni az egyetemük autonómiájáért folytatott küzdelmet. A járványhelyzet miatt, egyelőre, csak az online térben tudják kifejezni a nem tetszésüket a modellváltás eshetősége kapcsán. A FREE PTE névre hallgató Facebook-oldalt alig pár óra alatt, több mint 300-an követték be, és ez a szám egyre gyarapodik.

Ha te is úgy gondolod, hogy a kormánynak nem kéne beleszólnia az egyetemek függetlenségébe, akkor csatlakozz a FREE PTE oldalhoz.

Kép: FREE PTE Facebook-oldala.