Több útszakasz készült el a Városi Útfelújítási Programban

2024. április 9. 14:34 2024. ápr. 9. 14:34

A Városi Útfelújítási Program második üteme zajlik Pécsen, melynek keretében az új aszfaltréteget megkapta a Fülemüle utca a Magyarürögi út és a Kővirág utca közötti szakasza, valamint a Nagy Imre út a Malomvölgyi út és a Sztárai Mihály utca közötti szakasza.

Az önkormányzat saját forrásokból finanszírozva indította útjára a több mint 800 millió forintos programot februárban. A projekt három ütemre van bontva, összesen 17 pécsi utca útfelületének megújításával. A munkálatok folyamatosan zajlanak, és több helyen már be is fejeződtek. Az első ütemben az útburkolatot megújították többek között a Bor utcában, a Dobó István utcában, a Ditz-Malom utcában, a Rippl-Rónai utcában, a Zsuzsanna utcában, az Erika utcában és a Fáy András utcában.

Jelenleg a második ütem zajlik, melyben a Donátusi út, a Bálicsi út, a Bethlen Gábor utca, a Nagy Imre út és a Fülemüle utca útburkolatát javítják. Az utóbbi két helyszínen már befejeződtek a munkálatok, melyeket Péterffy Attila polgármester és a terület önkormányzati képviselője, Ágoston Andrea is megtekintett. A megújult Nagy Imre út Fogarasi Gábor önkormányzati képviselővel közösen tekintették meg.

Mindkét utcát az önkormányzati önerőből finanszírozott, városi útfelújítási program keretein belül újították fel - hangsúlyozta a városvezető.

A Donátusi úton is a tervek szerint haladnak a munkálatok. Az út április 5-én újranyitották, így a menetrend szerinti buszjáratok eredeti útvonalukon közlekedhetnek, az aszfalt kopórétegét pedig várhatóan április 22-én építik be.