Zöld bajnok oklevelet ért el Pécs

2024. április 10. 08:48 2024. ápr. 10. 08:48

Pécsett az elmúlt években meglehetősen sikeres lakossági LED-csereprogram zajlott, melyet a város önkormányzata hirdetett meg és a CYEB projektjéhez csatlakozva valósított meg. Ennek eredményeként Pécset a CYEB "Zöld bajnok oklevéllel" jutalmazta.

A program során összesen több mint 54 ezer LED-es izzót cseréltek le pécsi családokban két körben. A CYEB képviselői a városházán tartott sajtóeseményen méltatták az együttműködést, kiemelve Pécs kiemelkedő eredményeit.

Meixner István, a CYEB kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója hangsúlyozta, hogy a város példamutató együttműködést mutatott az önkormányzattal, aminek következtében nemcsak gazdasági előnyök származtak a pécsieknek, hanem jelentős szén-dioxid-kibocsátás csökkenést is elértek.

Péterffy Attila polgármester köszönetet mondott a CYEB-nek a jó partneri kapcsolatért és kiemelte, hogy a LED-csereprogram tökéletesen illeszkedik a város zöldtörekvéseihez. Pécs vállalta, hogy 2030-ra, de legkésőbb 2050-re karbonsemlegessé teszi magát, és a LED-csereprogram jelentős lépés e cél elérése felé. A programnak köszönhetően jelentős megtakarításokat értek el a pécsi családok, mind a energiaárban, mind az izzók árának tekintetében.

A CYEB az oklevél mellé pénzadományt is ajánlott fel egy pécsi óvodának, melyet végül a Keleti Városrészi Óvodák, Pákolitz István utcai tagóvodája kapott. Nyőgéri Lajos szociális ügyekért felelős alpolgármester elmondta, hogy az intézményvezetők javaslata alapján esett a választás az óvoda mellett.

Sajgó György, a Pécs Jövője – Momentum önkormányzati képviselője, Pécs zöldbiztosa kiemelte, hogy a program nemcsak hasznos segítség volt a pécsi családoknak, de egyben lehetőséget is biztosított arra, hogy részt vegyenek a város zöldprogramjaiban. A CYEB által felajánlott támogatás pedig nagyon jó helyre került az óvodában.

 

 

 

Forrás: Pécsma

Fotó: Kurdi József