4041 kilométer futottak körbe-körbe Pécsett

2023. május 22. 15:07 2023. máj. 22. 15:07

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával, a SZEOSZ és a PSN Zrt. szakmai közreműködésével vasárnap, A Futókörök Napján, a város dicsőségéért rendeztek kilométereket gyűjtő akciót. 630 futó, összesen 4041 kilométert teljesített vasárnap Pécsett, a Tüskésréten, tudtuk meg a PSN Zrt. sajtófőnökétől.

Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával a SZEOSZ és a PSN Zrt. szakmai közreműködésével idén először csatlakozott Pécs a Futókörök Napja elnevezésű rendezvényhez, amelyre az ország 25 települése nevezett. Valamennyi helyszínen kizárólag sorszámmal ellátott chip viselésével lehetett részt venni a versenyen. Tüskésréten már reggel 9 órakor sokan vártak az időmérő órákra, hogy részt vehessenek a kilométergyűjtésben. A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola szinte valamennyi szakosztálya képviseltette magát, de mások mellett a FutaPécs SE-től, a Fittbike SE-től, a PEAC-tól és a PVSK-tól is érkeztek sportolók, sőt, iskolai csapatok is jelentkeztek a versenyre.

Pécs újoncként, végig tartotta a tempót az élmezőnnyel, és sokáig az ötödik helyen állt a rangsorban. A délután folyamán aztán egy helyet előrébb is léptünk, de végül nagy csatában 4041 kilométerrel, az ötödik helyet sikerült megszerezni. A futók létszáma alapján az ország harmadik legsportosabb városa lett Pécs, hiszen összesen 630-an csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Az 1200 méteres pályán a legtöbb kört, azaz 61-et, Dittrich András tett meg, aki 25 ezer forint értékű sportszerutalvánnyal is gazdagodott. A második legtöbb kört, azaz 55-öt, Bognár László futotta, így ő lett a 15 ezer forintos utalvány nyertese. 47 körrel lett harmadik Scheich Tamás, akinek 10 ezer forintos sportszervásárlási utalvány volt a jutalma.

A PSN Zrt. felajánlásában mindenki, aki minimum három kört teljesített, Hullámfürdő belépőút kapott ajándékba. Tudtuk meg Csobán-Katits Bernadettől a PSN Zrt. kommunikációs vezetőjétől.