A bajnokesélyes ALBÁT szorongatta meg az NKA UNIVERSITAS Pécs férfi kosárlabda csapata

2023. november 13. 09:02 2023. nov. 13. 09:02

Az Arconic-Alba Fehérvár veretlen éllovasként érkezett az NKA Arénába NB I-es férfi kosárlabda mérkőzésre. Kevesen gondoltak arra, hogy a több sebből vérző pécsi csapat a záró negyedben is a győzelemért harcol majd. Végül az NKA Universitas Pécs így is vastapsot kapott, mint az ellenfele az ALBA.

Az Arconic-Alba Fehérvár veretlen éllovasként érkezett az NKA Arénába NB I-es férfi kosárlabda mérkőzésre. Kevesen gondoltak arra, hogy a több sebből vérző pécsi csapat a záró negyedben is a győzelemért harcol majd. Végül az NKA Universitas Pécs így is vastapsot kapott, mint az ellenfele az ALBA.

Az első negyedet az ALBA a rutinjával megnyerte, idővel magukra találtak. A másodikban sem tudtak jelentős előnyt kiharcolni, így a nagyszünetben 38-46 volt az állás. Mindenki úgy volt vele, hogyha a folytatásban is ennyi marad közte, akkor az egy jó meccsnek, jó teljesítménynek tekinthető. Az utolsó negyed is izgalmas volt! A 37. percben Kerpel-Fronius hármasa után 76-74 volt az állás, ám jött Isaiah Philmore triplája. Sőt, az amerikai elkapta a fonalat, bevágott még egyet, majd James Dickey két büntetőt értékesített, és ezzel kezdett a papírforma eredmény látszani a z eredményjelzőn. Végül nem tudtak fordítani, és 86-80-as vereséget szenvedtek az NKA kosarasai.

 

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 18/6, Benke 3, Luzsajics 15/9, Durmo 25/6, Herger 3/3. Csere: Meleg 6, Scherer 5/3, Lados 5/3, Rátgéber T.

Vezetőedző: Goran Tadic. 

Arconic-Alba Fehérvár: Chambers 9, Kass 3/3, Philmore 27/12, Dickey 7, Barnett 16/6. Csere: Vojvoda 10/3, Roberts 8/3, Balogh 3/3, Takács Mi. 3/3.

Vezetőedző: Alejandro Zubillaga.

 


Goran Tadic, az NKA vezetőedzője: Gratulálok a Fehérvárnak, nem kizárólag ehhez a győzelemhez, hanem mindahhoz, amit a szezonban eddig produkáltak. Sajnos sok hibát vétettünk, de nagyot küzdöttünk ezen a meccsen is. A magyar játékosok számára, különösen azoknak, akik az akadémia saját nevelésű fiataljai, nagy dolog, hogy ilyen kiváló, tapasztalt kosarasokkal felálló csapat ellen pályára léphetnek.

Lados Erik, az NKA játékosa: Gratulálok az ellenfélnek, a végén pontosabbak voltak. Sajnos huszonegy pontot kaptunk eladott labdákból, ez egyik csapat ellen sem fér bele, főleg nem a Fehérvárral szemben. Megyünk tovább, a jövő héten nyerni akarunk majd a Honvéd ellen.

Alejandro Zubillaga, az ALBA vezetőedzője: Gratulálok a pécsi csapatnak, nagyon jól védekezett, és támadásban is bátran játszott. Természetesen nagyon örülök annak, hogy megnyertük a mérkőzést, a kulcs a tapasztalatunk volt, illetve az, hogy jó a keretünk. Én Barcelonából érkeztem, ahol a kosárlabda egy életfilozófia, éppen ezért nekem különösen jó volt azt látni, ami itt Pécsett van: nagyon komoly munka folyik itt, minden igényt kielégít ez a létesítmény, egész Magyarország büszke lehet rá.

Isaiah Philmore, az ALBA játékosa: Kicsit tompán kezdtünk, de tudtunk újítani. A pécsi csapat nagyon elszánt és kemény volt, nem volt egyszerű megszereznünk a győzelmet. Ha a fiatalok így folytatják, nagyon szép pillanataik lesznek még a szezon során!

 

Szerző: Szabó Ferenc