A PMFC kapuja továbbra is érintetlen maradt

2023. augusztus 17. 10:11 2023. aug. 17. 10:11

A 2023-2024 évi bajnoki szezonban a PMFC NB II-es labdarúgócsapata még nem szenvedett vereséget. Az első fordulóban hazai pályán 1-0-ra legyőzték a Mosonmagyaróvárt, majd idegenben a Siófokot múlták felül ugyanilyen különbséggel, a harmadik fordulóban pedig gól nélküli döntetlent értek el a Kazincbarcika vendégeként. Helesfay Donáték az egyetlen csapat a mezőnyben, akik még nem kaptak gólt a szerdai hétközi mérkőzésig. A remek sorozat nem szakadt meg a Vasas sem talált be a pécsi kapuba, 0-0-al zárták a csapatok a 90 percet.

A két csapat közös meccstörténelme során az élvonalban összesen 56 meccset játszottak egymással, 19 Vasas győzelem, 23 döntetlen, 14 pécsi siker a mérleg, az összesített gólkülönbség 76-59 a Vasas javára. A másodosztályban veretlenek a budapestiek a pécsiekkel szemben, és még gólt sem kaptak a Mecsekaljai gárdától. Háromszor nyertek, egy döntetlen született, az összesített gólkülönbség 5-0.

A PMFC keretébe nyáron négy olyan játékos érkezett, akik előtte az OTP Bank Ligában szerepeltek: Gyurkits Gergő (Paksi FC – kölcsönbe), Hadaró Valentin (Kecskeméti TE), Hornyák Marcell (DVSC) és Danilo Pejovics (Kecskeméti TE – kölcsönből vissza). Rajtuk kívül Vas Bence csatlakozott a kerethez, aki kozármislenyi kölcsön után tért vissza klubjához. Távozott Pécsről Grabant Bence, Katona Levente, Kesztyűs Barna, Kocsis Bence, Major Sámuel és Makrai Gábor.

A PMFC jelenlegi játékosai közül Gyurkits Gergő 2017-18-ban, Takács Zsombor pedig 2016-17-ben játszott a VASAS akadémiai csapatában, míg Terbe Botond 2019-22 között szerepelt Angyalföldön.

A PMFC 4-2-4 felállásban kezdett, a VASAS a 4-4-2-es felállásban kezdte a mérkőzést. A vasárnapi mérkőzéshez képest a PMFC három helyen, a középolyán változtatott. A VASAS-nál egyedül az ék személye változott.

A találkozó jelentős részében a PMFC birtokolta a labdát, a 15-1-es szöglet arány egyik bizonyítéka, hogy a piros-fekete gárda fölénybe focizott. A 12-3-as pécsi kapura lövések is hazai fölényt jeleztek.

 

 

4. FORDULÓ

PÉCSI MFC–VASAS 0–0
Pécs, PMFC Stadion, 2000 néző. Vezeti: Antal Péter (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz, Pejovics, Majnovics – Terbe, Szeles (Krausz, 69.) – Vas (Bukovics, 75.), Gyurkits, Szabó M. – Tóth-Gábor (Gera, 75.). Vezetőedző: Weitner Ádám
 

VASAS: Uram – Szivacski, Litauszki, Baráth B. (Pávkovics, 73.), Deutsch – Hidi M., Sztojka (Urblík, a szünetben) – Bakti (Girsik, 55.), Hinora (Holender, 65.), Radó (Tóth M., a szünetben) – Novothny. Vezetőedző: Desits Szilárdű

 

Szerző: Szabó Ferenc