Búcsú az NB I-től

2024. május 26. 20:42 2024. máj. 26. 20:42

A K&H Liga 26., egyben utolsó fordulóját játszotta a Kozármisleny KA női kézilabda csapata az NB I-es bajnokságban. A csapat egy része utoljára öltötte magára a mislenyi mezt. Búcsú lesz tehát, ami mindig szomorú, ugyanakkor egy új dolog kezdete is. Új tapasztalatokkal, tudással gazdagodtak egytől-egyig. Szertárostól ügyvezetőig, játékostól karbantartóig, amit már senki és semmi sem vehet el tőlük. Történelmet is írtak, hiszen a XXI. században Baranya vármegyének nem volt NB I-es női csapata az élvonalban.

A megszerzett tapasztalatokat, tudást viszik magunkkal a jövőben, hogy a mislenyi kézilabda és a mislenyi sport hírnevét tovább tudják bővíteni, építeni. Szervezetük célja nem lehet más: előbb vagy utóbb, de újra a legmagasabb szintű bajnokságba kerülni, hogy újra világsztárokat tudjanak a baranyai vármegyébe “hozni”, hogy újra megteljen saját sportcsarnokuk, illetve a pécsi Lauber Dezső sportcsarnok is csillogó szemű fiatalokkal, akik élőben leshetik el a női kézilabda legnagyobb alakjainak mozdulatait, megoldásait.
Megannyi szép emléket, pillanatot és büszkeséget köszönhetünk ezeknek a sportolóknak, a stábnak, és mindenkinek, aki minden nap szinte minden percében azon fáradozik, hogy a klub, az egyesület minden tagjának meglegyen mindene.

Halász Bernadett, vagy, ahogy mindenki ismeri a csarnokban - Hasi - 16 évet, vagyis az egész karrierjét töltötte mislenyi mezben. Az utánpótlásból indulva a megyei csapattól az NBII-n, és NBIB-n át az NBI-ig mindenhol a kis város csapatával tartott. Büszkén viselte a mislenyi mezt összesen több mint 500 hivatalos mérkőzésen. Őt kérdeztük meg, hogyan éli meg pályafutása utolsó mérkőzését:

Nagyon hosszú utat jártam be, míg eljutottam idáig az egyesülettel.
Nagyon sokat köszönhetek azoknak, akik végig támogattak. Rendkívül furcsa érzés lesz utoljára felhúzni a mislenyi mezt és felmenni arra a pályára, amin egész életemben játszottam.
Szeretném élvezni az utolsó meccsemet, és jó szájízzel befejezni a pályafutásom.A K&H Liga 26-ik, egyben utolsó fordulója következik. Az utolsók mindig

 

KOZÁRMISLENY KAMTK BUDAPEST 24–32 (13–20)
 

KOZÁRMISLENY: PusztaiGrénus (1), Bánfai 3, Hadnagy 1, HALÁSZ 4, BRETTNER 5, Szatmári 1. Csere: Wichmann, SZABÓ L. (kapusok), GROSICS 3 (3), Lengyel, KECSKÉS 3, Imrei N. 1, Tobak, Imrei R., Köpösdi 2. 

Edző: Gyulay László
 

MTK: GYŐRI B. 1 – ANDRÓCZKI 4, DAKOS 5, Mészáros-Mihálffy 1, Farkas J. 1 (1), Weisheitel 2, Fekete B. 2. Csere: Szőke (kapus), Poczetnyik 3, PAPP D. 6, FERENCZY 4, Kekezovity 2, Pelczéder, Kobela, Bari 1, Koczka. 

Edző: Vágó Attila
 

Gyulay László, a Kozármisleny vezetőedzője: – Gratulálok a MTK-nak az egész szezonhoz, ma megérdemelten nyertek. Köszönjük a szurkolóknak a kitartó biztatást, a vezetőknek a támogatóknak ugyanezt. Sok tapasztalatot tudtunk gyűjteni eben az évben.
 

Vágó Attila, az MTK vezetőedzője: – Gratulálok a Kozármislenynek az egész éves teljesítményéhez, kívánom, hogy minél hamarabb jussanak vissza az első osztályba. Látva ezt a hangulatot és nézősereget, megérdemlik. Szerettük volna megnyerni a mai mérkőzést és megkoronázni az idei szezon, ez sikerült.

 

Szerző: Szabó Ferenc