Első edzőmérkőzését játszotta 2024-ben a PMFC, a rajtba hiba csúszott

2024. január 15. 20:35 2024. jan. 15. 20:35

A Merkantil Bank Ligában 18 fordulót követően, a hatodik helyen telelő PMFC labdarúgócsapata, az Idősebb Dárdai Pál Utánpótlás Edzőközpontban megkezdte a felkészülést a 2023/2024-es kiírás tavaszi szezonjára. Szombaton, már az első edzőmérkőzést is lejátszották a fiúk a Vukovár ellen, a Stadion utcában lévő műfüves pályán közel száz néző előtt.

A február 4-én rajtoló tavaszi idény kezdetéig a tervek szerint négy felkészülési mérkőzést játszik NB II-es együttes, ráadásul a menetrend szerint mindegyik összecsapásra hazai pályán kerül sor. Az első meccset január 13-án a horvát másodosztály 3. helyén álló Vukovar ellen játszották. Napsütéses, ugyanakkor csípős téli hidegben játszották le idei első felkészülési mérkőzést. Akadtak hiányzók, köztük Kulcsár Árpád vezetőedzők, aki betegség miatt volt kénytelen távoli maradni, valamint több játékos kisebb sérülésből kifolyólag nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, ugyanakkor a kékmezesek ellen lehetőséget kaptak sajátnevelésű fiatalok mellett próbajátékosok is. A vezetőedzőt Német Zsolt, asszisztens edző helyettesítette.

Több lehetőséget alakítottak ki a mérkőzés elején, Hudák mellett Sinanovic is próbára tette a vendégek védelmét, ugyanakkor meddő mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani. A fordulást követően mindkét oldalon cseréket eszközöltek, majd egy kezezés miatt jogosan végezhettek büntetőt a hazaiak, amit az 52. percben Szabó értékesített higgadtan a háló középébe rúgva a játékszert, ezzel egyben megszerezve az előny mellett a 2024-es esztendő első PMFC gólját. A 65. percben a fiataljaink kaptak lehetőséget a pályán, míg a vendégek szinte teljes sort cseréltek. A Vukovar játéka megváltozott, erősebb összeállításukat beküldve igyekeztek góllal válaszolni, ellenben Varasdi több ízben is remek védést mutatott be a gólvonal előtt. A 70. percben a Duna-partiaknak előbb egy oldalszabadrúgás után kipattanót, labdát sikerült közelről a PMFC hálójába juttatni, míg a 90. percben pontrúgásból vették be a pécsi kaput, ami után már nem jutott idő újabb középkezdésre.

PMFC – HNK Vukovar 1991 1-2 (0-0)
 

PMFC 1. félidő: Helesfay – Terbe, Takács, Szeles, Majnovics – Bachesz, Hudák – Soós, Gera, Sinanovic – Kántor. PMFC 2. félidő: Varasdi – Varga, Takács (Kaszás, 65.), Hudák (Nagy O., 65.), Tóth G. (Gulyás, 65.) – Harsányi, Bukovics (Morvai, 65.) – Máris, Szabó, Vas – Soós (Ócsai, 65.)

Edző: Németh Zsolt.

Gsz.: Szabó (52. – 11-esből), illetve Tabinas (70.), Mustedanagic (90.)

 

 

A PMFC tervezett téli felkészülési mérkőzései:

Január 17., szerda 11:00
PMFC – Kaposvári Rákóczi FC
Stadion utcai műfüves pálya

Január 20., szombat,*
PMFC – HR-Rent Kozármisleny
Stadion utcai műfüves pálya

Január 27., szombat, 11:30
PMFC – Szentlőrinc
 

 

Szerző: Szabó Ferenc