Évet zárt az NKA kosárlabda akadémia

2024. június 18. 09:33 2024. jún. 18. 09:33

Hivatalosan is lezárták a 2023/24-es szezont a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiánál. Az évzárón beszédet mondott Schmidt Gábor, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, prof. dr. Ács Pongrác, a PTE PEAC ügyvezető elnöke, dr. habil. Rátgéber László, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Lukács Anikó, az Akadémia ügyvezetője és Csák Magdolna, sportigazgató. A rendezvény lelátóját megtöltötték az egyesület kosarasai.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia hétfőn, a Sportoló Nemzet programhoz kapcsolódva tartotta sportnappal egybekötött évzáró ünnepséget.

A program sportágak kipróbálásával kezdődött a délelőtti órákban, majd délben az akrobatikus kosárlabda bemutatót nézhette meg a több száz gyereks.

 

A nyitó beszédet Lukács Anikó ügyvezető asszony tartotta, aki hihetlen látványnak minősítette a kosarasok tömegét a csarnokban. Megemlítette, hogy lesznek akik távoznak, de lesznek érkezők is az új évadra.

Schmidt Gábor sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár ünnepi beszédében dicsérte az élsportolókat az akadémistákat. Beszélt a kiváló létesítmény helyzetről. Hangsúlyozta, hogy a sportot és a tanulást egymás mellé lehet helyezni. Kérte, hogy szerdán szurkoljanak a résztvevők a Magyar-Német EB mérkőzés résztvevőinek.

dr. Ács Pongrác, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja beszédében kiemelte, hogy bizonyított tény, hogy aki abba hagyja a tanulást nem lesz jobb tanuló. Arról is beszélt, hogy Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 2024. június 4-én kapta meg a hivatalos értesítőt a Nemzetközi Boccia Szövetségtől, hogy a jelenleg a világranglista harmadik helyén álló sportolója, Szabó Alexandra a BC4 kategória egyéni küzdelmeiben kvótát szerzett a párizsi paralimpiai játékokra. Alexandra a kvalifikációs időszakban egyéni ezüstöt nyert az Európa-bajnokságon, mely mellett 2021 után 12 érmet gyűjtött be, köztük számos világkupa medált is. dr. habil. Rátgéber László, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója szűkszavú volt: Mindenkinek köszönök mindent, holnap jobbak leszünk, mint ma voltunk. A beszédek után a megszólalok a korosztályos bajnokságokat nyert csapatokat jutalmazták.

 


Szerző: Szabó Ferenc