Féltucat kapott góllal kezdett a PMFC

2024. július 10. 09:08 2024. júl. 10. 09:08

A másodosztályú búcsút követően a PMFC NB III-as labdarugócsapata egy új együttes építkezésébe kezdett. Már az alapozás kezdetén több változást észleltünk a csapat háza táján a 2024/2025-ös keretet illetően. A klub internetes oldala szerint arra törekszenek, hogy a PMFC felnőtt gárdáját olyan labdarúgókkal is megerősítsék, akik születésükből, vagy éppen korábbi pályafutásukból fakadóan baranyai, pécsi kötődésűek.

A klub vezetősége jelenleg előrehaladott tárgyalásokat folytat több lehetséges érkezővel, akik közül többekkel is közel állnak a megállapodáshoz. A jövőben is egyesével jelentik be felületeiken az érvényes, aláírt szerződéssel bíró játékosokat. A felkészülés kezdetkor kiderült, hogy a nyári előkészületi munkát máshol kezdte Harsányi István, Krausz Raul-Zoran, illetve Takács Zsombor, Hudák Martin, Gera Zalán, Szabó Máté, Majnovics Martin, Miknyóczky Ádám, Terbe Botond, Lacza Alex, miként nemrég eldőlt az is, hogy Pajovic Danilo, Hadaró Valentin, Tóth-Gábor Kristóf és Rácz Balázs távozott Pécsről.

Azért jó hírt is kaptunk, hiszen Aczél Zoltán vezetőedző irányításával kezd a PMFC az NB III-ban. Azt is megtudtuk, hogy két sajátnevelésű alapemberével, Helesfay Donáttal és Varasdi Dániellel is megállapodtak lejáró szerződésük meghosszabbításáról, így nagy örömmel jelenthették be, hogy továbbra is mindkét pécsi születésű kapusuk a PMFC-ben folytatja

Az első edzőmérkőzését a PMFC Szentlőrincen játszotta, ahol a piros-feketék 6-1-re alulmaradtak. „Újjáalakuló együttesünk kezdőjében, a napokban szerződését meghosszabbító Helesfay Donát mellett sajátnevelésű fiataljaink, illetve több egykori pécsi kötődésű, vagy pályafutásából adódóan klubunkban megforduló labdarúgó kapott lehetőséget. Formálódó gárdánk összeszokatlansága a sorrendben már harmadik edzőmeccsét játszó szentlőrincieknek kedvezett, akik Heles Yaroslav révén gyors vezetéshez jutottak, amit a két idény után a PMFC-től távozó Tóth-Gábor Kristóf triplája követett” – mondta Aczél Zoltán.

A szünetben Aczél a megfelelő meccsterhelés érdekeit is szem előtt tartva szinte kivétel nélkül teljes sorcserét hajtott végre, így újabb próbázók és az utánpótlás tehetségei is pályára léptek a második félidőben. Közel fél órán át kiegyenlített volt a játék, azonban Kiss Krisztián és Novák Zsombor góljával tovább növelték előnyüket a hazai piros-feketék, míg a hajrában az egykor a PMFC-ben pallérozódó, legutóbb pedig a Szentlőrinc színeiben szereplő Sághy Félix fejesgóljával szépített a pécsi gárda, aki egyúttal be is állította a 6-1-es végeredményt.


Szentlőrinc – PMFC 6-1 (4-0)
Gólszerzők: Helesh (5.), Tóth-Gábor (9., 16., 26.), Kiss K. (75.), Novák (77.), ill. Sághy (82.)

Szentlőrinc: Gyurján Márton – Pallag Noel, Keresztes Bence, Tamás László, Stifter Patrik – Medgyesi Márk, Hleba Tamás, Kesztyűs Máté – Nagy Richárd, Tóth-Gábor Kristóf, Heles Yaroslav. Csereként beállt: Király Marcell, Kiss Krisztián, Balogh Benító, Varjas László, Farkas Bence, Csörgő Raul, Kwadwo Asante, Novák Zsombor, Héninger Bendegúz, Németh Márk, Sebestyén Bálint, Molnár Benedek. Vezetőedző: Waltner Róbert.

PMFC 1. félidő: Helesfay Donát – Sági Milán, Miklós Péter, Dávid Zoltán, Svedyuk Alex – Bachesz Edvin, Szűcs Kristóf – Vas Bence, Bukovics András, Hegedűs Márk – Tóth Zoltán. PMFC 2. félidő: Varasdi Dániel – Vas Balázs, Sághy Félix, Molnár Áron, Hegedűs Márk – Bartha Botond, Kálmi Belián – Ócsai Mátyás, Halácsi Mirkó, Morvai Mátyás – Orbán Kolos. Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Legközelebb július 10-én, a PEAC-cal találkozik a PMFC a Stadion utcában, majd július 13-án Kaposvárra, a bajnoki rajtot megelőzően július 20-án pedig Vukovárra látogat.

 

Szerző: Szabó Ferenc