Hétvégén rajtol a PMFC a harmadosztályban

2024. július 22. 09:26 2024. júl. 22. 09:26

A bajnoki rajt előtt Horvátországban játszotta utolsó nyári felkészülési összecsapását a PMFC labdarúgó csapata az NB III-as bajnokság Dél Nyugati csoportjának küzdelmei előtt. A főpróba nem sikerült a legjobban, 3-1-es verességgel jöttek haza Pécsre Aczél Zoltán tanítványai. Ismét jelentős játékosa mozgás volt a csapatnál. Szurkolói vélemények szerint a jobban ismert játékosok talán vissza segítik a második vonalba a piros-fekete gárdát.

A PMFC NB III-as labdarúgócsapat a horvát másodosztály legutóbbi szezonját bronzérmesként záró HNK Vukovar 1991 együttese ellen vendégeként lépett pályára negyedik, egyben az előszezon utolsó felkészülési mérkőzésének alkalmával. A Duna-parti előkészülési összecsapás első félidejében hiába birtokolták többet a labdát a pécsiek és formálták a maguk képére a játékot, mégis egy hibát kihasználva a hazaiak szerezték meg a vezetést Vanja Pelko révén a 14. percben, míg a 30. minutumban Marion Roos-Trujillo góljával tovább növelték előnyüket. Az esély a szépítésre megvolt, hiszen a 35. percben Bukovics András léc alá tartó lövését tolta ki bravúrosan a horvátok hálóőre, majd nem sokkal utána a védők tisztáztak még mielőtt Hegedűs Márk kapura fordult volna az ötösnél. A 39. percben vukovári részéről Marion Roos-Trujillo duplázott, így a házigazdák 3-0-s előnyével zárult az első negyvenöt percnyi játék. Aczél Zoltán vezetőedző a szünetet követően, valamint a második félidő során is több helyen változtatott, becserélt játékosaink közül Vas Bence rögvest háromszor is veszélyezettet, aztán az 51. percben a támadó jobbról előbb két, majd egy harmadik horvát védőn is áthámozta magát, középre tálalását pedig Tóth Zoltán az ötösről lőtte higgadtan a jobb alsóba, 3-1. Ezt követően sorra vezettük a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, Hegedűs Márk mellett a később becserélt Wirth Dániel két gólszerzési lehetőségét is blokkolni tudta a horvátok kapusa, miként a hajrában a saját nevelésű, 17 esztendős labdarúgó, Ócsai Mátyás is közel állt ahhoz, hogy betaláljon, de az eredmény már nem változott. Az újjáalakuló PMFC számára ezzel véget ért a nyári felkészülési időszak, a pécsieket legközelebb július utolsó hétvégéjén, az FC Dunaföldvár elleni hazai bajnoki nyitányon láthatják a szurkolók, a Stadion utcában.


HNK Vukovar 1991 – PMFC 3-1 (3-0)
Gsz.: Vanja Pelko (14.), Marion Roos-Trujillo (30., 39.), ill. Tóth Zoltán (3-1)

PMFC 1. félidő: Varasdi Dániel – Lengyel Noel, Sági Milán, Füredi Szabolcs, Bor Dávid – Zvara Levente, Rabatin Richárd – Hegedűs Márk, Bukovics András, Fejős Áron – Tóth Zoltán

2. félidő: Helesfay Donát – Sági Milán, Demeter Zsombor, Füredi Szabolcs, Bor Dávid (Németh Márk, 56.) – Bachesz Edvin, Rabatin Richárd (Ócsai Mátyás, 76.) – Vas Bence, Hegedüs Márk (Szalánszki Gergő, 67.), Fejős Áron (Morvai Áron, 67.) – Tóth Zoltán (Wirdt Dániel, 56.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

 

Dél-Nyugati csoport: Bonyhád, Dunaföldvár, Dunaharaszti, Ferencváros II., Gárdony, Iváncsa, Kaposvár, Majos, MTK II., Nagykanizsa, Paks II., PEAC, PMFC, Siófok, Szekszárd

A bajnokság július 28-án kezdődik, a pontos program a továbbiakban várható.

 

Szerző: Szabó Ferenc