Hozta a kötelezőt a PVSK-Veolia

2024. február 24. 10:55 2024. feb. 24. 10:55

Pénteken este a tabella utolsó előtti helyén álló Óbudai Kaszások érkeztek Pécsre, a Szamosi Nándor sportcsarnokba, a PVSK-VEOLIA vendégeként. Egy hete a Budafok elleni mérkőzés előtt írtuk, hogy kötelező lenne a győzelem, hasonlókat írhattunk az Óbudai mérkőzés előtt is. A pécsiek hozták is a kötelezőt, a vendéglátók 102-76-ra nyerték a mérkőzést.

– A papírforma alapján ez a meccs is olyan, amit be kellene húzni – mondta a mérkőzés előtt Szrecsko Szekulovics a PVSK vezetőedzője. Hozzátette a múlt heti meccs második félidejének köszönhetően jó élmény van mögöttük, ebből kell építkezniük. Az sem mellékes, hogy ismét felléptek a tabella első helyére, azonban az igazán nehéz feladatok majd csak ezután jönnek. Arról is beszélt, hogy hallani arról, hogy riválisaik is erősíteni fognak majd, úgyhogy az alapszakasz vége és a rájátszás is igen nehéznek ígérkezik. Ezekre a mondatokra a PVSK vezetése gyorsan reagált és leigazolták Luka Igrutinovicsot, a 32 éves szerb irányítót. Közeledve az átigazolási időszak végéhez a klub úgy döntött, megerősíti csapatuk keretét, hogy még stabilabban vághassanak neki az alapszakasz hajrájának és a rájátszásnak. Eddig egy irányító állt a pécsiek rendelkezésére, Halász Ákos személyében. Igrutinovics tapasztalt játékos, 32 évesen már elég rutinosan érkezett. Pályafutása során több országban is megfordult már. Hazája mellett szerepelt a szlovén, a szlovák, a cseh, a bosnyák és a román bajnokságban is. A legutóbbi szezont a szerb másodosztályban, a Radnicski 1950 együttesében kezdte, ahol imponáló, 19,4 pontos, 7,7 lepattanós, 6,3 gólpasszos meccsenkénti átlagot hozott. Onnan a román Miercurea Ciuc csapatába igazolt, ahol 14 pont, több mint 6 lepattanó és 5,3 assziszt volt a mérkőzésenkénti termése. Az Óbuda elleni hazai bajnokin még csak a lelátón ülve volt jelen, azonban már együtt készül a csapattal, ismerkedik az új társakkal, és tanulja a figurákat, hamarosan tehát a pályán is megmutathatja magát.

Álmoskásan kezdődött pécsi oldalon a mérkőzés. A 4. percben 4-8 állt az eredményjelzőn. Ezt követően megkezdődött a PVSK csapatánál a pontgyártás. Molnár Mátyás remek százalékkal dobott közelről, távolról. Hasonlóan jó teljesítményt nyújtott Bíró Olivér is. Bár egy kicsit ráijesztett a hazai publikumra a Panthers, de a kezdeti nehézségek után kézben tartva a mérkőzést, sikerült egy tükörsima győzelemmel zárni ezt a fordulót.

A mérkőzésen bejelentették, hogy a PVSK-VEOLIA a következő mérkőzéseit a Lauber Dezső sportcsarnokban játszhatja majd le.

 

PVSK-VEOLIA-ÓBUDAI KASZÁSOK 102-76

(21-17, 35-19, 25-12, 21-28)

Szrecsko Szekulovics, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője: Mindig nehéz egy papírforma mérkőzést játszani. Az első negyedben sikerült felpörögni, voltak hibák, de összességében szigorúan és jól játszottunk. Örülök, hogy az utolsó negyedben sok lehetőséget tudtunk a fiataljainknak adni. Gratulálok a csapatomnak!

 

Gedei Tibor, az Óbuda vezetőedzője: Gratulálok a Pécsnek, kívánom, hogy érjék el céljukat. Nálunk rövid volt a kispad, több sérült játékos miatt. Kevés lehetőségünket kihasználtuk, Gratulálok Armaghani Árminnak, játékosunknak, hogy a mérkőzés legponterősebb játékosa volt.  

 


PVSK-Veolia: Halász 6, Németh A. 11/9, Plézer 10/6, Bíró O. 16/9, Mokánszki 4. Cs.: Antóni 14/3, Molnár M. 19/9, Horti 10, Frank 3/3, Ravasz 7/3, Harka, Gróf 2.

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics


Óbudai Kaszások: Horváth, Supola 15/3, Lakosa 4, Armaghani 27, Martinez 5. Cs.: Pollák 18/9, Varsányi 5/3, Szabó D. 2.

Vezetőedző: Gedei Tibor