Kiesett a PMFC az NB II-ből

2024. május 26. 20:36 2024. máj. 26. 20:36

Pécsi MFC 1-1-es döntetlent játszott vasárnap a vendég Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatával a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójában, ezzel eldőlt, hogy a Baranya vármegyei együttes a negyedik, amely a következő szezonban a harmadosztályban folytatja.

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap este a Merkantil Bank Liga 34., egyben záró körében a negyedik helyen álló Szeged gárdáját fogadta a PMFC Stadionban. Ez lesz a két együttes 10. egymás elleni bajnokija, azóta, hogy a Tisza-partiak Szeged-Csanád Grosics Akadémia néven szerepelnek. A jubileumi mérkőzés a pécsiek számára élet-halál mérkőzés volt.

Nem ígérkezett könnyű feladatnak a három pont megszerzése a Stadion utcában, ami azonban mindennél fontosabb lenne a PMFC számára, míg bennmaradás egyik feltétele a három pont begyűjtése a másik feltétele, hogy a két ponttal előttük álló BVSC otthonában kikapjon a Honvédtól. Nem történt meg a csoda, budapesti mérkőzés gól nélkül fejeződött be.

Szokatlan felállásban kezdte a játékot a PMFC. A 3-5-2-es taktikával kezdtek. A vendégek 4-2-3-1. A mérkőzés folyamán a hazaiak t9öbbször visszaálltak a megszokott alakzathoz a 4-4-2 hőz. A Szeged végig győzelemre tört. A 65. percben hármas cserét hajtottak végre, ami inkább a támadó sort érintette. A váltás bejött sikerült az egyenlítés.

 

33. perc: Vezet a PMFC! Hudák Martin 18 méterről passzolt előre jobbról, a tizenhatos sarkától, majd Harsányihoz került a labda. A játékszer a gólvonal előtt álló Szekszárdihoz került, aki nyújtott lábbal sodorta a kapuba labdát, 1-0.

 

78. perc: A vendég kapus indította a támadást. Két középpályás érintette a labdát, majd Palincsár felívelését Gajdos csúsztatta a tizenegyespont környékére, ahol Borvető érkezett, és beemelte a kapuba Helesfay fölött a labdát 1-1.


PÉCSI MFC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 1–1 (1–0)
 

PMFC: Helesfay – Takács Zs. (Gera Z., 87.), Szekszárdi, Hudák – Harsányi, Miknyóczki, Terbe, Bachesz (Lacza, 75.), Majnovics – Szabó M. (Tóth-Gábor, 75.), Rácz B. (Vas B., 61.). 

Vezetőedző: Mátyus János
 

SZEGED: Takács J. – Gera N. (Kővári, 55.), Könczey, Horváth M., Palincsár – Márkvárt, Magyar Zs. (Bíró B., 65.) – Óvári (Földi, 65.), Gajdos, Papp Á. – Klausz (Borvető, 65.). 

Csapatmenedzser: Germán Tamás
Gólszerző: Szekszárdi (33.), ill. Borvető (78.)

Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA csapatmenedzsere: – Szomorú nap ez a magyar labdarúgás számára, hiszen két vidéki fellegvár, a Pécs és a Szombathely is búcsúzott a másodosztálytól. Úgy gondolom, kontrolláltuk a mérkőzést, a semmiből egy pontrúgásból kaptuk a gólt. Jól jöttünk ki belőle, sikerült egyenlítenünk és megvolt a lehetőségünk, hogy megfordítsuk az eredményt. Sajnos ez elmaradt, de ezzel együtt gratulálok a játékosoknak az egész éves teljesítményükért!

 

Merkantil Bank Liga NB II, 34. (utolsó) forduló:
Pécsi MFC - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-0)

 

Mátyus János: – Rövidebb lesz, mint ahogy eddig szoktam értékelni. Az elmúlt hetekben mindenkiben próbáltam tartani a lelket. Sok mindent említhetnék kifogásként, de amióta én vagyok a vezetőedző, minden felelősség az enyém. Borzasztóan sajnáljuk a kiesésünket. Hátra nézni nem akarok az nem az én szokásom.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: MTI