Közel félszáz lepattanó begyűjtése újabb győzelmet jelentett az NKA Universitas Pécs női kosárlabda csapatnak

2024. január 15. 20:45 2024. jan. 15. 20:45

Az NKA Universitas Pécs vasárnapi ellenfele az NB I-es női kosárlabda bajnokságban a BKG Prima volt. A szigetszentmiklósi csapat ebben a szezonban mindössze egy győzelmet tud felmutatni, minden bizonnyal az új légiósok igazolásával és a korábbi edzőcserével is előrébb kívánnak lépni a tabella utolsó előtti pozíciójáról. A pécsi együttesnél Adenike Olawuyit leszámítva mindenki játékra készen áll és a közönség már a pályán is láthatta Madison Williamst, aki egy hete érkezett. Az amerikai játékos közel húsz perc alatt sokat tett a győzelem érdekében.

Szombat este és meccsnap délelőtt egy-egy edzésre kerül sor a vasárnapi bajnoki előtt, amit az egy héttel ezelőtti, Cegléd elleni összecsapáshoz hasonlóan nagyon komolyan vesz az NKA Universitas Pécs. A mérkőzés fontosságát hangsúlyozta Iványi Dalma másodedző az együttes internetes oldalán. A BKG ellen fontos lesz, hogy a fáradtságunkat és a csalódottságunkat legyőzve nagy tempójú, jó meccset produkáljunk. Nagy ritmust kell diktálnunk végig. Ellenfelünk két új külföldi játékossal is bővült, már csak ezért is fontos lesz, hogy a mérkőzés elejétől fogva fegyelmezetten, okosan és nagy energiákat megmozgatva mi irányítsuk a mérkőzést. Mindenféleképpen győzelemmel kell zárnunk a negyven percet és azért is fontos a jó ritmus, az okos, jó és fegyelmezett játék, hogy visszakerüljünk egy olyan jó tónusba, ami segít a jövő csütörtöki Európa Kupa visszavágóra is felkészülni – nyilatkozta Iványi Dalma.
 

Az edző, a válogatott egykori csapatkapitánya, Iványi Dalma a találkozó előtt remekül megérezte az akadémisták lehetőségeit.

 

A szokásosnál kevesebb szurkoló biztatta a pécsi kedvenceket. Többen megérezhették, hogy egy sima mérkőzést játszott a két együttes és így is volt. Írhatjuk, hogy izgalom mentes mérkőzésen könnyedén nyertek a pécsi akadémisták. Készülhetnek a csütörtöki Európa Liga mérkőzésre.

 

 

NKA Univresitas Pécs-BKG Prima Natura Szigetszentmiklós  94-61

 

(27-12, 13-16, 21-20, 33-13)

 

 

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: Megfelelő meccset játszottunk, bár nehéz volt összeszedettnek lennünk a hosszú törökországi túra után. Mindenesetre a motivációnk erősödése az eredményen is meglátszott, ezért gratulálok a lányoknak!

 

 

NKA Universitas Pécs: Tadic 7/3, Laczkó 12/6, Mérész 10, M. Williams 6, P. Williams 15. Csere: Wallace 23/15, Kiss 6, Smailbegovic 4, Weninger 4, Rátkai 5/3, Simon -, Halmágyi Kata 2.


Szerző: Szabó Ferenc