Megvan az NKA Universitas Pécs végleges kerete

2024. július 15. 10:00 2024. júl. 15. 10:00

Teljessé vált az NKA Universitas Pécs női csapatának kerete, a már korábban bejelentett magyar játékosok mellé most egy újabb magasan jegyzett hazai válogatott és két idegenlégiós szerződtetéséről számolhatunk be - írta a csapat a weboldalán.

Kétségtelenül Studer Ágnes a legnagyobb név az érkezők közül, aki egy év külföldi kitérő után tér vissza Magyarországra. A 25 esztendős játékos az előző idényt a török Mersin együttesénél kezdte, majd januártól a francia Flammes Carolo-t erősítette, ahol a bajnokságban 5,4 pontot és 3,8 gólpasszt átlagolt 17,1 perc alatt. Studer Ági a válogatott első számú irányítója, nemzeti együttesünk pedig hamarosan megkezdi a felkészülést a világbajnoki előselejtezőre, amelyre augusztus 19. és 25. között Ruandában kerül sor.

A légiósok olasz topcsapatoktól érkeznek: a hátvéd poszton bevethető 24 esztendős, 178 cm magas Alexa Held bajnokságot nyert a Reyer Venezia együttesével, mielőtt Lengyelországban, Wroclawban játszott. A cseh Julia Reisingerova centerposzton erősíti majd a pécsieket: a 194 cm magas, 26 esztendős játékos az Euroligás Schio csapatától érkezik. Reisingerova Csehország válogatottjával szintén érintett lesz a vb előselejtezőiben augusztusban.

Az NKA Universitas Pécs első csapatával, Zseljko Djokic vezetőedző keze alatt 16 játékos vág neki az új kihívásoknak: Laczkó Sári, Kiss Angelika, Weninger Virág, Nadija Smailbegovic, Adenike Olawuyi, Rátkai Eszter, Török Ágnes, Tóth Orsolya, Studer Ágnes, Alexa Held, Julia Reisingerova, Halmágyi Kitti, Hőgye Petra, Gréts Dalma, Josepovits Kinga, Kecsmárik Olívia. A szakmai stábunkat Iványi Dalma, Kmézic-Vilipic Daliborka másodedzők, Branislav Golubovic erőnléti edző,  Kovács Patrik és Lukács Béla fizoterapeuták fogják alkotni - írja az NKA Universitas Pécs.

 

- A sajtótájékoztatón is mondtam már, hogy én rendkívüli módon hiszek a magyar magunk tehetségében, és nem fogunk minden áron légiósokat hozni, kiváltképp, mert már elég későn kezdtünk bele a csapatépítésbe – fogalmazott Zseljko Djokic vezetőedző. - Nagyon örülök, hogy újra lehetőségem nyílt dolgozni Studer Ágival, akit én is köszöntök Pécsett. Mindkét légiósunk még olyan korban van, hogy tud fejlődni a saját karrierjében. Én régóta dolgozom már női kosárlabdában, de még nem volt olyan csapatom, ahol csupán 26 éves a legidősebb játékosom. Nagy perspektívát látok magunkban, csak azt kívánom a játékosainknak, hogy egészségesek legyenek a munka során. Számomra a legnagyobb kihívás visszahozni a régi pécsi kosárlabda szurkolókat a lelátókra, akik már akkor, 2004-ben is ott voltak a csapat mellett, amikor én Pécsre kerültem, és természetesen új arcokat is szeretnék látni a szurkolóink között. Motiváló számomra, hogy ennyi új játékosom lesz, hiszen a keretünkből csak Studer Ágival dolgoztam eddig, a többiekkel még nem, így én is alig várom már a közös munkánk kezdését.