Mini EB-t szerveznek Pécsett

2024. június 26. 14:14 2024. jún. 26. 14:14

A PSN Zrt. szervezői gőzerővel dolgoznak egy olyan futballünnepen, amelyen méltóképpen köszöntik majd a kispályás bajnokságok díjazottjait. A labdarúgó Európa-bajnokság apropóján mini EB-tornát is terveznek, amelyre lehet nevezni a csapatoknak június 26-ig.

A magyar válogatott három csoportmérkőzésen túl van. A szenior 50+ bajnokság utolsó fordulójának mérkőzéseit is lejátszották a csapatok, így rendhagyó módon zárult a bajnokság ebben az osztályban. Múlt héten az amatőr, valamint a szenior 40+ kategória is igen kiélezett csatákkal zárult. A nyílt bajnokság utolsó játéknapja pedig június 24-én hétfőn volt és itt dőltek el a végső helyezések is ebben az osztályban is.

A PSN Zrt. a Mini Eb-tornát 2024. június 29-én rendezi a Várkői Ferenc Diáksport Központban

A torna 1 nap alatt lezajlik, 6 pályán zajlik a verseny. Egy pálya 10 x 18 méteres Torinói kapukra folyik a játék. Nincs fix kapus, kézzel védeni tilos! A mérkőzések játék ideje 1 x 12 perc. Saját térfélen való szabálytalanság esetén egész pályás büntető következik, üres kapura. Ellenfél térfelén lévő szabálytalanság esetén szabadrúgás (3 méter távolságra kell állni), 3 ellenfél térfelén történt szabálytalanság után, egy egész pályás büntető rúgás, üres kapura. Az egyenes kiesés szakaszban nincs hosszabbítás, rögtön büntető rúgások következnek (egész pályás üres kapus büntető rúgás). Egységes (egyszínű) póló vagy mez használata kötelező! Stoplis cipő használata TILOS!

Több érdekességgel írtak ki a bajnokságot. Egyszerre 4 fő lehet a pályán 1 csapatból és 6 fő nevezhető csapatonként. A jelenleg is zajló Európa-bajnokság menetrendje szerint lesznek a mérkőzések megtartva. Női és férfi csaptok, baráti társaságok, családok jelentkezését is várják, a csapatok vegyesen lesznek beosztva: 16 évet betöltött játékos vehet részt a tornán. Minden nevező csapat kiválaszt öt országot és azok közül a még szabadon lévő nevében szerepel a tornán. Ugyanazon a néven nem szerepelhet két csapat, amennyiben ugyanazt választaná két csapat, akkor a korábban nevező jogosult előbb választani, a másik csapat a maradék jelölt országból kap egy másik csapatot, ha mindegyik választott csapat foglalt, akkor a szabadon lévőből sorsolunk mellé országot. A regisztrációhoz meg kell adni a játékosok, és a jelölt országok nevét. Az első 4 helyezett díjazásban részesül, díjazzák a torna gólkirályát is


Szerző: Szabó Ferenc