Nagy volt a játékosmozgás a PMFC-nél

2023. január 25. 18:30 2023. jan. 25. 18:30

Öt játékos érkezett, és öt játékos távozott a PMFC NB II-es labdarúgócsapatából az együttes internetes oldala szerint, a rövid téli időszak alatt. A távozók között olvashattuk a csapatkaptány, Futó Zsombor nevét, aki Békéscsabára igazolt. Az érkezők között találtuk Szabó Mátét, a szentlőrinciek házi gólkirályát. Várható, hogy a frissen igazolt játékosok közül többen is pályára léphetnek vasárnap, a Sport utcában, a tavaszi nyitómérkőzésen a Budafok ellen.

Szabó Máté támadó játékos Budafok után, karrierjét 2022-től Szentlőrincen folytatta, amelynek meghatározó játékosaként az elmúlt egy év alatt 30 NB II-es mérkőzésen játszott és 8-szor talált be: tavaly tavasszal a Dorog, a Békéscsaba és a Tiszakécske hálóját zörgette meg, míg az elmúlt őszi szezon alatt a Békéscsabának, a DVTK-nak, a Csákvárnak, a Nyíregyházának, valamint az Ajkának talált be. A 24. életévéhez közeledő támadóval és korábbi csapatával a PMFC mindenben megállapodott.

Belső védőt is igazoltak a piros-feketék Kecskemétről kölcsönbe, Pejovics Danilo személyében. A 24 esztendős szabadkai születésű játékos Szerbiában nevelkedett, 2018 februárjában igazolt Magyarországra, akkor a másodosztályú Nyíregyháza Spartacushoz, ahol 2020 nyaráig futballozott, majd két szezonon keresztül a Szeged-Csanád Grosics Akadémia színeiben szerepelt a második vonalban A szerb és magyar állampolgársággal rendelkező hátvéd összesen 95 mérkőzésen játszott azóta az NB II-ben. Tavaly nyáron az élvonalba feljutó Kecskeméti TE-hez igazolt, ahol bemutatkozott az OTP Bank Ligában. A 1998-as születésű játékos Kecskemétről érkezett kölcsönbe a PMFC-hez.

Varasdi Dániel neve ismerősen csenghet a pécsi futballszeretők számára, ugyanis a hálóőr 2000. március 12-én született Pécsett, a PMFC-ben kezdett el megismerkedni a labdarúgással. Végig korosztályos csapatok elsőszámú hálóőre volt, 2015-ben az MTK Budapest utánpótlásába került. Végigjárta a korosztályos gárdákat, legnagyobb sikerét pedig a 2018/19-es szezonban érte el, amikor csapatkapitányként bajnoki címet ünnepelhetett az U19-es csapattal. A 2019/20-as bajnoki kiírásban kölcsönjátékosként bemutatkozott a Budaörs színeiben az NB II-ben, a 2020/21-es élvonalbeli idényben pedig az MTK Budapest tartalékkapusaként számítottak rá. A 22 éves hálóőr legutóbb az NB II-be visszajutó HR-Rent Kozármislenyben szerepelt, a szomszédos gárdától elköszönve pedig hosszú évek után

 

A 22 esztendős, korábbi utánpótlás-válogatott balhátvéd, Majnovics Martin az osztrák SV Horntól igazolt a PMFC gárdájához. A baloldali védő 2000. október 26-án született Sopronban. Pályafutását szülővárosában kezdte, ahol hét éven át a különböző korosztályos együttesekben pallérozódott. 2014-ben igazolt Ausztriába, az SV Mattersburg gárdájához és 2017. májusában mutatkozott be a klub második csapatában, amellyel a 2017/18-as szezonban feljutott az osztrák harmadosztályba. 2022. februárjában, kölcsönben folytatta karrierjét az SV Horn együttesében, majd 2023-ban igazolt a Pécsre.

 

 

Kártik Bálint is aláírta szerződését a PMFC-hez. A berettyóújfalui születésű játékos 18 éves koráig Debrecenben, a DVSC-nél nevelkedett, ez alatt végigjárta a korosztályos raglétrát és 2015-ben már bemutatkozott a felnőttek között az NB III-ban. A középpályás 2016 nyarán igazolt a Nyíregyháza Spartacus FC-hez, ahol 133 NB II-es fellépésén összesen 16 gólt és 4 gólpasszt jegyzett a másodosztályban. A korábbi U21-es válogatott labdarúgó 2021-ben a Puskás Akadémia FC érintésével került kölcsönbe a másodosztályú Aqvital FC Csákvárhoz, ahol 41 NB II-es találkozón viselte a bakonyi gárda mezét, ahonnan Pécsre igazolt

 

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők: Majnovics Martin (SV Horn – Ausztria), Pejovics Danilo (Kecskemét – kölcsönbe), Szabó Máté (Szentlőrinc), Varasdi Dániel (Kozármisleny), Kártik Bálint (Puskás Akadémia)
 

Távozók: Futó Zsombor (Békéscsaba), Hadaró Valentin (Kecskemét – kölcsönből vissza), Kovács Péter (?), Marques-Airosa Patrik (?), Nikitscher Tamás (Kecskemét)

 

Szerző: Szabó Ferenc