Új tulajdonos kezébe kerülhet a PMFC

2024. július 10. 12:33 2024. júl. 10. 12:33

A 2023-24-es szezon egyik nagy kudarca volt, hogy az NBII-es PMFC kiesett a bajnokságból. A következő szezont új tulajdonossal kezdheti meg a pécsi focicsapat, immár az NBIII-ban.

A csakfoci.hu értesülései szerint tulajdonosváltás van készülőben az NB III-ba visszazuhant PMFC-nél. A jelenlegi tulajdonos, György Tamás, aki a GVC cégcsoport (Hungast) vezetője, a jövőben szponzorként támogatná a klubot. A NER futballmodelljének sajátossága miatt valószínűleg soha nem derül ki, hogy önként vonul-e vissza, vagy utasításra teszi. Emellett az sem világos, hogy mekkora szerepe volt a politikának abban, hogy 2021-ben György fantáziát látott a klubban. Az elmúlt években György Tamást és a Hungastot többször kapcsolatba hozták Bánki Erik baranyai fideszes parlamenti képviselővel és üzletemberrel, aki cáfolta, hogy köze lenne a cégcsoporthoz, bár a Hungast Flotta Kft.-től bérel egy sport BMW-t.

A tulajdonosváltást Rabi Csaba vezényli le, aki a kilencvenes években klubigazgató volt a pécsi klubnál, a Matyi Dezső-érában pedig ügyvezetőként tevékenykedett. A lap szerint több támogatóval, szponzorral és két nagyobb cégcsoporttal is tárgyalások folynak.

A PMFC, amely nemrégiben szerződtette vezetőedzőnek a Kozármislenyből távozott Aczél Zoltánt, rosszul kezdte a felkészülést, hiszen 6-1-re kikapott a másodosztályba feljutott Szentlőrinctől. Ebben a szezonban Baranyát az NB II-ben két kisvárosi csapat, a Szentlőrinc és a Kozármisleny képviseli majd.

„Igen, valóban lesz változás, ezt meg tudom erősíteni, de részletekről még nem tudunk nyilatkozni, ha megtörténik a váltás, tájékoztatjuk a közvéleményt” – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére Győri János, a PMFC ügyvezetője.

 

Forrás: csakfoci.hu / PécsMa