Újra van NB I-es futsal csapata Pécsnek

2023. május 30. 14:41 2023. máj. 30. 14:41

Évek óta folyó tudatos építkezésnek köszönhetően a PEAC futsal csapata az alapszakasz negyedik helyéről, a felső ház élére tornászta fel magát és az élvonalba jutott hétfő este a Lauber Dezső sportcsarnokban. Élő Tibor edző tanítványai, a Nagykanizsa csapatát verték 6-2-re.

PTE-PEAC B BUILD&TRADE - Nagykanizsai Futsal Club 6-2 (5-1)

 

A PEAC Futsal csapata az utolsó forduló előtt, az előző, 9. fordulóban 7-3-as idegenbeli győzelmükkel átvették a vezetést a másodosztályban és az első osztályba történő feljutást hazai pályán érhette el. Fontos volt az egyetem vezetői szára, hogy ezen a mérkőzésen minél több PEAC sportoló, edző, szurkoló, szülő jelen legyen, hogy együtt buzdítsák a PEAC Futsal csapatát. Biztosak voltak benne, hogy ez minden kicsi, nagy és idős PEAC szurkoló számára nagyon nagy élmény lesz. Az Ács Pongrác vezette sportegyesület megvalósítottra a terveket. Mindhárom szurkolói hely megtelt a fekete-fehér ruhás drukkerekkel. A nézőszámban járatos szakemberek elmondták, hogy legalább kétezren buzdítottak a pécsi futsalos csapatnak.

A 4. percben szögletrúgásból Vénosz Soma elé került a labda, a pécsi játékos a bal felsőbe bombázott, 1-0.

A 11. percben Vénosz ismételt, ballábbal nagy erővel a kapu közepébe bombázott, 2-0.

A 14. percben a pécsi védőkről le tudott fordulni Millei Bálint, aki közelről a hazai kapuba pöckölte a játékszert 2-1.

A 16. percben belsővel a léc alá bombázott, Palvek Márk, 3-1.

A 18. percben a csereként pályára lépő Molnár Csongor spiccel két méterről juttatta a labdát a vendégek hálójába, 4-1.

A pécsiek büntetőt hibáztak.

A 20. percben ismét büntető, Vénosz Csaba lövés kiüti. A labda Vénoszhoz vissza kerül, másodszor nem hibázott, 5-1.

A 28. percben az NB I-es multal renedelkező Koller Kriszián elfutott jobb szélen, majd váratlanul meglöte a labdát, ami a hálóba kötött ki, 6-1.

A 35. percben Millei Bálint kapott labdát balról, átcselezte magát a jobb oldalra, onnan a pécsi kapuba bombázott 6-2.

Mérkőzés után Élő Tibor, a PTE futsal csapat vezetőedzője: Közel 10 éves munka hozta meg a gyümölcsét. A 2022-2023 évi bajnokságban a nagypályás labdarúgókból, egyetemi hallgatókból, három-négy, két kézi munkás és irodai dolgozóból sikeres csapatot építettünk fel. Mérkőzésről mérkőzésre javultunk, Így volt ez hétfő este is, hiszen az alapszakaszt a negyedik helyen zártuk. A sikerhez kellet, hogy hazai pályán minden mérkőzést megnyerjünk. Az egész mérkőzésen jelentős koncentrációra van szükség, mert a futsal egy nagyon gyors játék. Szenzációs csapatom van, fejezte be az értékelést Élő Tibor edző.

 

Szerző: Szabó Ferenc