Váratlan vereséget szenvedett a PMFC a Siófok ellen

2021. szeptember 26. 21:30 2021. szept. 26. 21:30

A két középmezőnybe tartozó csapat, a PMFC és a Siófok NB II-es bajnoki mérkőzést játszott Pécsett, a Stadion utcában. A legutóbbi fordulóban a PMFC a Vasas otthonában szenvedett vereséget. A Siófok hazai pályán szerezte meg a Szolnok ellen a három bajnoki pontot. A 9. fordulóban mindkét gárda győzelemre készült ez meglepetésre a Siófoknak sikerült.

Remekül kezdődött a mérkőzés a pécsiek számára. Az 1. percben Hegedűs 17 méterről leadott lövése centikkel kerülte el a Siófok kapuját. A 4. percben Geiger 13 méterről célozta meg az ellenfél kapuját, a védők szögletre mentettek.  A 7. percben ismét Hegedűs bomba lövését a vendég kapus parádésan tenyerelte szögletre. A 13. és a 19. perc a sárgalapoké volt. A vendégeknél Jagodics lerántotta Hegedűst, majd a hazai játékos, Rácz lökte fel Horváth Pétert. A 25. percben Kövesdi kapásból 12 méterről engedte el a labdát, először a vendég kapus tenyerelte ki, majd a védők a mezőnybe vágták a labdát. A 26. percben ismét gyanús kezezés a vendégek 16-os vonalán belül. A sípszó elmaradt. A vendégek első lövése a 30. percben került Helesfay kezébe. A pécsi kapus könnyedén szorította magához a játékszert. A 34. percben újabb hazai játékos sárgult be, Geiger. A 43. percben Geigert nagyon elnézhette a kaput, lövése az oldalvonalon túl hagyta el a pályát a 43. percben.

Az első 45. percben a PMFC sokat volt a Siófok térfelén, sokat birtokolták a Vas tanítványok a labdát. Helyzetek is kialakultak. A siófokra inkább a küzdelem volt a jellemző, leírhatjuk, hogy egyetlen egy alkalommal tudták megcélozni Helesfay kapuját.

A Siófok második kapura törése sikerrel járt. Kiss Balázs átemelte Helesfay felett a labdát, ami a gólvonalon túlra esett a 48. percben 0-1. A cseresorozatot a pécsi mester, Vas László kezdte el. Az 56. percben Bíró Bence helyére, Adamcsek érkezett. Grabantot, Konya váltotta. A 61. percben megfogyatkozott a Siófok. Jagodics újabb sárgát kapott, ez volt a második, így megkapta a piroslapot is. A vendégek tíz fővel játszanak 29. percet. Újabb pécsi játékos érkezett a pályára, Kövesdi helyére, Szabó Zalán érkezett a 61. percben. A vendégek a 64. percben cseréltek először, Szakály elhagyta a pályát, Eördögh folytatta helyette. Többen láttuk már, hogy Helesfay több esetben messze elhagyja a kapuját. Újabb ilyen eset a 67. percben. Cipf akár megszerezhette volna csapata számára a második gólt. A Balaton partjáról érkezett csatár, Cipf jobb szélről átemelhette volna a labdát, de nem jól célzott. A lövés 3-4 méterrel a pécsi kapu felett szállt el. Cipf és Horváth Péter is elhagyta a pályát, Deutsch és Elek a helyükön. A pécsiek a 76. percben egy szöglettel, a 79. percben távoli lövéssel fenyegették a Siófok kapuját, de egyenlíteni nem sikerült. A vendégek a 88. percben nem véletlenül cseréltek. Az idő múlása az ő győzelmüket segítette. A PMFC közel fél órán keresztül emberelőnyben játszott. Ez az előny is kevés volt a pontszerzéshez a Siófok ellen. Így meglepetésre a Balaton partiak elvitték a három pontot Pécsről. 

A másik NB II-es labdarúgócsapat a Szentlőrinc, Tiszakécskéről hozta el a három bajnoki pontot. Grubicsék 9 forduló alatt meg tudták őrizni veretlenségüket.