A kiesés küszöbén a PMFC

2024. május 8. 09:53 2024. máj. 8. 09:53

A Merkantil Bank Liga 2023/24-es idényének utolsó előtti idegenbeli mérkőzésén játszott a PMFC NB II-es labdarúgócsapata. A pécsiek az ETO FC Győr vendégei voltak. A 31. játéknapon még nagy harc folyt a feljutásért. Az éllovas Nyíregyháza Spartacus FC megnyerte a bajnokságot, míg a szintén a jövőre NB I-es tagságot jelentő második helyért három gárda is versenyben van. A Vasas FC, az ETO FC Győr, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A PMFC hetek óta kiesési helyen tartózkodik, a Győri 3-1-es vereség pedig csak tovább rontotta Helesfayék helyzetét.

A PMFC-nek rettentően fontos lenne a pontok gyűjtése, ugyanis a táblázat hátsó régiójában is nagy a tömörülés. Idényvégi céljainak elérése érdekében sokat lendített volna egy bravúr a Rába-partiaknál, főleg annak tükrében, hogy a legutóbbi találkozónk során 1-0-ra nyertek a győriek. A jogelődöket is figyelembe véve 1955-től kezdődően a Győrrel az élvonalban 90, az NB II-ben 7 alkalommal csatázott a pécsi csapat: összesítve 38 győri siker és 31 döntetlen mellett 28 PMFC győzelem született, a gólkülönbség 122-103 hétvégi vendéglátók javára. Az alsó régiót böngészve rontotta Mátyus Jánosék helyzetét, hogy a Kozármisleny meglepetésre alulmaradt a BVSC-vel szemben.

ETO FC GYŐR–PÉCSI MFC – 3–1 (1–1)
 

ETO: Gyurákovics – Vera, Szépe, Boldor, Csontos – Vingler (Urblík N., a szünetben, Bánáti, 57,), Anton – Boschilia (Kröhn, a szünetben), Bumba (Vianna, 92.), Skarka – Lukics (Farkas B., 70.). Vezetőedző: Borbély Balázs
 

PMFC: Helesfay – Takács Zs., Szekszárdi T., Hadaró, Majnovics – Krausz, Szeles (Bachesz, 79.) - Harsányi (Vas B., 79.), Szabó M. (Varasdi, 88.), Lacza (Bukovics, 61.) - Rácz B. (Tóth-Gábor K., 79. 

Vezetőedző: Mátyus János
 

Gólszerzők: Bumba (12.), Farkas B. (71. és 76.), ill. Szabó M. (40. - 11-esből)
 

Kiállítva: Helesfay (84.) 

 

Borbély Balázs: Az első félidőben nem tették bele azt az energiát a mérkőzésbe a játékosok, amit elvártam. Változtattunk, és cseréinknek is köszönhetően agresszívabban, koncentráltabban és kreatívabban játszottunk, és ennek meglett az eredménye.
 

Mátyus János: Különböző okokból öt kezdőjátékosom hiányzott, az első félidő teljesen rendben volt. Nem véletlenül egyenlítettünk. A Győr a második félidőben nagy nyomást indított felénk. A hetvenedik perc körül elfogytunk. Ilyen különbséggel is megérdemelt a Győr győzelme, s bár elég kilátástalannak tűnik a helyzetünk, feladni nem fogjuk álmainkat. A mérkőzés végén a pécsi szurkolok vélemény nyilvánítását megértem, amit a játékosoknak el kell fogadni. Hozzá teszem bő fél év alatt a játékosoknak négy edzőt kellett megszokni, ez borzasztó nehézségeket okozhatott a játékosoknál.

 

Szerző: Szabó Ferenc