Vig Vivien edzőből játékos lett Kozármislenybe

2024. július 25. 10:31 2024. júl. 25. 10:31

Szezonindító eligazítást tartott az NB I-ből búcsúzó kozármislenyi kézilabdázó lányoknak Kovács Tamás ügyvezető. Felkészülésük fontos állomása lesz az augusztus eleji edzőtábor Gyálon. 2024. augusztus 6--10. között öt intenzív napot tölt együtt a keret, ami remek lehetőséget ad a csapatszellem erősítésére és a taktikai elemek mélyebb elsajátítására, kezdte a tájékoztatót az elnök.

Megtudtuk, hogy az első napok főként a felmérésekről, illetve az orvosi vizsgálatokról szólnak majd, hogy aztán indulhasson a kemény munka az alapozási időszakban.
Gyulay László vezetőedző 23 fős kerettel dolgozhat a nyár, valamint a szezon során. Szükség is lesz a nagy létszámra, hiszen nem titkolt céljuk, hogy visszajussanak az NBI-es küzdelmekbe, ehhez pedig szükség lesz a frissességre egész szezonon keresztül!
Napi két edzéssel dolgoznak majd a fizikai és taktikai felkészülésen, emellett több edzőmérkőzést is beiktatnak.

Kovács Tamás, ügyvezető: Egyértelmű és határozott célként jelölte meg a csapat számára a feljutást! Rengeteg tapasztalattal gazdagodtak az NBI-es szezonjukban. Ezeket a tapasztalatokat szeretnék felhasználni. Tudják, hogy ez nagyon nehéz lesz, hiszen egy harminc mérkőzésből álló bajnokságban kell majd hétről-hétre "bajnoki döntőt" játszani. A stábban egy változás történt. Petricsevics Krisztina helyett idén Budzsáklia Dakos Zsófia lesz a gyógytornász.

Az I. osztályba való visszajutáshoz szükségük lesz mindenkire! Kezdetben 23 fős kerettel indulnak neki a bajnokságnak. A korábban beharangozott érkezőkhöz még egy fő csatlakozott, hiszen két év kihagyás után újra a keret tagja lesz Vig Vivien kapus is.

Aki ismeri Vivit tudja nagyon jól, hogy az ő szerepe kulcsfontosságú lehet! Nem csak a pályán, hanem az öltözőben is! A stáb gyakorlatilag összeállt, de e tekintetben is készülünk még egy nagy bejelentésre! A feljutáshoz szükségük lesz lelkes szurkolótáborunkra, minden eddigi és új támogatóra és természetesen számítunk az Önkormányzat további hathatós segítségére is.

A nyitó értekezletre eljött dr. Pohl Marietta, a város új megválasztott polgármestere és támogatásáról biztosította a csapatot.  Kozármislenyhez kapcsolódik, hogy  a női strandkézilabda válogatottunk veretlenül nyerte meg a várnai Európa-bajnoki kvalifikációs tornát, Franciaország felett diadalmaskodva a döntőben, soraiban Wichmann Viviennel, valamint kapusedzővel, Vig Viviennel a stábban!

 

Szerző: Szabó Ferenc