Várinak még kávé sem jutott Orbántól

2019. szeptember 30. 14:47 2019. szept. 30. 14:47

Egy baráti kézfogás és pár biztató szó csupán, ennyit szánt Pécs kormánypárti polgármesterjelöltjére a miniszterelnök a Fidesz tisztújítóján vasárnap. A szegedi fideszes jelöltnek bezzeg hidat is ígértek korábban és kávét is kapott.

Nagy nehezen Vári Attila, az ellenzéki sajtó kérdéseire nyilatkozni nem akaró pécsi fideszes polgármesterjelölt is eljutott Orbán Viktor mellé, hogy legyen egy közös fényképe, amit majd lehet lobogtatni minden fronton a szavazóknak, hogy lám-lám, a nagy emberrel lett lefotózva a még nagyobb ember. 

Íme a fotó, megy is érte a hálálkodás:

"Közös fotózáson vehettem rész miniszterelnök úrral, amely remek alkalom volt arra, hogy pécsi témák is terítékre kerüljenek és néhány mondatot váltsunk a jövőbeni együttműködésről. Egyben köszönöm miniszterelnök úrnak a mai kongresszuson a beszédében elmondott biztatását is."

- írta Vári a Facebook-oldalán.

Fotó: Facebook/Vári Attila

A tisztújító kongresszuson elmondott biztató szavak pedig ezek voltak (kiemelés tőlünk - a szerk.):

"Budapest–Belgrád vasútvonal, V4-vasút, Liget kulturális negyed, új hidak a Dunán. Győr, Szentgotthárd, Esztergom, Kecskemét után Debrecen is európai autóipari központ lesz, Pécs előtt Vári Attilával óriási lehetőségek nyílnak, Miskolc városképe végre mosolygós lesz, és beérik Kriza Ákos munkája, ha lesz méltó, és a kormánnyal együttműködő vezetője. Már csak a szegedieket várjuk. Nem értjük, miért akarnak kimaradni a fejlődésből, és végképp nem értjük, miért akarnak migránsvárossá válni.

Mert illúzióink ne legyenek: amikor a betelepítési kvótát ismét megvétózzuk, akkor majd ők a nagyvárosokkal akarnak megállapodni"

- hangzott el a kongresszuson az MTI beszámolója szerint.

A zászlók előtti baráti kézfogás és a pár biztató szó ugyan tényleg szép gesztus (bár azon el lehetne gondolkodni, hogy a Pécset 10 évig vezető Páva Zsolttal miért nem voltak a városnak óriási lehetőségei), ám ha megnézzük a szegedi fideszes "független" jelölttel készült korábbi fotót, akkor bizony kilóg a lóláb. 

Nemesi Pálnak ugyanis jutott szék, asztal, asztalra kávé, pohár víz, meg egy Orbán Viktor és egy festmény a háttérbe (mondjuk a Magyar Hang cikke szerint aznap, szeptember 11-én sok más fideszes jelöltet is ezen enteriőrben fotózták le):

Fotó: Facebook/Nemesi Pál

Meg pár biztató szó, amiről anno így számolt be Facebook-oldalán:

"Magyarország Miniszterelnökével egyeztettem Szeged fejlesztési lehetőségeiről.

Hidat építünk:

...a Tisza két partja, a jobb - és baloldali emberek, nomeg Szeged és az ország között. Vessünk véget a dacos elszigeteltségnek és állítsuk végre fejlődési pályára szeretett városunkat! Közös a cél: legyen Szeged az első!"

Szegednek hidat ígért immár sokadszorra Orbán Viktor, ám az Pécsnek sem ártana, vagy legalábbis egy újabb felüljáró, amely az észak-déli közlekedésben segítené a várost. Ez tényleg óriási lehetőség lenne.

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP