Kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt öt-öt év fegyházbüntetésre ítéltek egy férfit és élettársát

2023. február 1. 08:40 2023. feb. 1. 08:40

Kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt jogerősen öt-öt év fegyházbüntetést szabott ki a bíróság egy férfira és élettársára, amiért csaknem egy kilogrammnyi extasy tablettát és két grammnyi kokaint hoztak értékesítési célból autójukban Magyarországra 2021 nyarán.

A Pécsi Ítélőtábla az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az elsőrendű vádlott és élettársa Németországban dolgozott, anyagi nehézségeik adódtak, ezért elhatározták, hogy alkalmi jelleggel kábítószert vásárolnak, azt Magyarországra hozzák és haszonnal értékesítik.
    

A két vádlott németországi lakóhelyén egy ismeretlen külfölditől összesen 928 gramm extasy tablettát és 2 gramm kokaint vett át 2021. július 25-én, majd a drogot három nappal később Magyarországra hozták.
    

A férfi és a nő nem tudta értékesíteni a drogot, mert Magyarországon közúti ellenőrzés közben a kocsijukban kábítószert találtak. A lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma csaknem hatszorosa volt a jelentős mennyiség alsó határának.
    

A védők és az ügyész fellebbezése miatt másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla megalapozottnak találta és helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék ítéletét, amellyel a vádlottakra társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt öt-öt év fegyházbüntetést szabott ki.

Forrás: MTI