Román embercsempész bukott le az M6-os autópályán

2022. október 7. 10:49 2022. okt. 7. 10:49

A 27 éves román férfit, aki autójában öt illegális migránst szállított, Az M6-os autópálya fácánkerti pihenőjében fogták el a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján az egyenruhások Fácánkert külterületén az M6-os autópályán ellenőriztek egy román rendszámú személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban tartózkodott még öt férfi, akik személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták, közül ketten indiainak, hárman afgánnak vallották magukat.

Az illegális migránsokat kollégáink előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak. Kihallgatása folyamatban van.  

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.