A megdrágult építőanyagok miatt visszaadta elnyert uniós pályázatát Soltvadkert

2023. február 6. 10:00 2023. feb. 6. 10:00

A piac fejlesztésének harmadik ütemére még 2021 decemberében 28,6 millió forintot nyert Soltvadkert önkormányzata. A projekt jóváhagyott költségvetése 34.546.387,- forint volt, így a projekt megvalósításához 5.883.345,- forint önerőt kellett volna biztosítani.

A baon.hu cikke szerint a probléma csak az, hogy annak idején az építési árak jóval alacsonyabbak voltak, mint jelenleg. Ahhoz, hogy a tervbe vett beruházásokat a Bács-Kiskun vármegyei város megvalósítsa, az 5,88 milliós önrészt közel 18 millióra kellett volna emelni, a projekt jelenlegi megvalósítási ára 46,5 millióhoz közelít. Ehhez azonban nincs elegendő forrása a településnek.

A lap szerint a beruházás emelte volna a vadkerti piac színvonalát. A projektben ugyanis szerepelt egy faszerkezetes pergola (benne 12 darab fémből készült és zárható elárusító asztal) és térköves parkoló építése, továbbá a hullámpalás kerítésrészek cseréje, egy hűtőkamra beszerzése, vandálbiztos ivókút, hat darab professzionális kézfertőtlenítő állomás kiépítése, a hulladékgyűjtő sziget és a meglévő WC-konténer áthelyezése, a töredezett aszfaltszélek rendbetétele, a kamerarendszer kiépítése, négy darab csemegepult beszerzése és tereprendezés is.

A város vezetése elengedte ezt a megnyert pályázatot, ugyanakkor nem mondott le arról, hogy egy jobb pályázati kiírás esetén újból beadják a terveiket az államhoz.

Forrás: hirklikk.hu