Akciót indít az MSZP a Horn Gyula sétány védelmében

2023. május 26. 11:10 2023. máj. 26. 11:10

Akciót indít az MSZP, hogy a XIII. kerületben megmaradjon a Horn Gyula sétány elnevezése – közölte az ellenzéki párt pártigazgatója pénteken.

Molnár Zsolt a Horn Gyula sétányon, a volt miniszterelnök szobra mellett tartott, az MSZP Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta, országgyűlési képviselőként nyílt levélben fordul Sára Botond főispánhoz, a budapesti kormányhivatal vezetőjéhez, és arra szólítja fel, hogy vonja vissza a közterület elnevezése ellen indított bírósági keresetet.

Hozzátette: a kereset semmibe veszi a XIII. kerület, valamint a Fővárosi Közgyűlés döntését, ami brutális támadás a történelem, az önkormányzatiság és Horn Gyula ellen.

Az ellenzéki politikus közölte, ha a főispán nem áll el szégyenletes tervétől, akkor az MSZP a következő hetekben El a kezekkel Horn Gyulától! Vessünk véget a történelemhamisításnak! címmel közterületi és online aláírásgyűjtést kezd, kiállva Horn Gyula mellett, véget vetve annak a történelemhamísításnak, amit a kormánypárt elkezdett.

Jelezte, az aláírásgyűjtést Horn Gyula születésnapjáig, július elejéig folytatják.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott, Horn Gyula államférfi volt, megkérdőjelezhetetlen az a szerepe, amelyet a rendszerváltásban, a német egyesítésben és Európa újraegyesítésében betöltött. Azért fognak küzdeni, hogy a XIII. kerületben lévő Horn Gyula sétányt évtizedek múlva is így hívják – hangoztatta.

Forrás: hirklikk.hu