Az államtitkár bazmegel, a miniszterelnök irigyli 

2023. március 31. 15:05 2023. márc. 31. 15:05

„Irigyellek, János!” Ezt írta Orbán Viktor egy fideszes megmondóember facebookos posztjához kommentként. A miniszterelnök Fónagy Jánost irigyli, feltehetőleg nem az államtitkár élemedett kora miatt (81 éves emberről van szó), hanem azért, mert Fónagy megteheti, amit a miniszterelnök nem: nyilvánosan bazmegelhet.

Csakis erre tudunk gondolni, mert más irigylésre méltó nemigen van Fónagy Jánosban. Nem igazán vidám ember, időnként látjuk a Parlamentben, többnyire magába roskadva ül, néha tapsol csak, leginkább akkor, amikor az őt most irigylő főnöke beszél.  

Fónagy államtitkár ritkán szokott szerepelni, ám most a Momentumnak köszönhetően, az érdeklődés homlokterébe került. A Momentum néhány képviselője ugyanis Gelencsér Ferenc pártelnök vezényletével egy ideje azzal foglalkozik, hogy lebontják a Karmelita kolostor körüli kordont, amelyet azután a szorgos kezek rendre visszaépítenek. Egy ilyen bontás után találkozott Fónagy államtitkár a Momentum elnökével, s becsületére legyen mondva, szinte elsőre felismerte parlamenti kollégáját. Igaz, először magázódva szólt neki, de hamar tegeződésre váltott. „Menj te kapálni, b*zdmeg”. Ezt mondta Gelencsérnek az államtitkár, utalva arra, hogy meglátása szerint a mezőgazdasági munka, ha nem  is jövedelmezőbb, de hasznosabb, mint a kordonbontás. 

Ez az államtitkári beszólás tetszett meg a Bohár Dániel nevű Fidesz-közeli megmondóembernek, aki a Facebookon poénkodott azon, hogy Fónagy milyen jól kiosztotta az ellenzéket. Itt jön a képbe Orbán Viktor, aki megannyi borsos teendője között – például a nap 24 órájában békét hirdet – is szakít időt arra, hogy a fideszes megafonisták posztjait figyelje. Sőt, nemcsak figyeli az ott megjelent szövegeket, de hozzá is szól: „Irigyellek, János!” – írta a miniszterelnök Bohár posztja alá.

Nem nagy történet ez, az államtitkár bazmegel, a miniszterelnök pedig, mi mást tehetne, irigyli. Bazmegelne ő is, de nyilvánosan ez nem fér bele.

És van egy másik történet is, amely még 2021 őszén kezdődött, de most jutott el az ítételethirdetésig. Egy férfi késsel fenyegetett a villamoson egy leszbikus párt. „Az összes ilyet meg kell ölni... mit buziskodtok itt? Elvágom a torkotokat, kivéreztetlek benneteket” – így kedveskedett az egymást szerető két nőnek. 

A férfi egyébként tagadta a tettét, és állítása szerint csak azért volt nála kés, mert azzal akarta a sörét kinyitni. Védekezésképp viszont elmondta a bíróságon, hogy szerinte Orbán Viktor is így gondolkodik. Hogy ez enyhítő, vagy éppen súlyosbító körülmény volt az ítélet meghozatalakor, esetleg a bíró elengedte a füle mellett, nem tudni: tény viszont, hogy a késes embert első fokon öt év szabadságvesztésre ítélték.

Ez sem nagy történet, de a tanulsága okán mégis említésre méltó. Orbán Viktor ugyanis számos alkalommal beszélt arról, hogy megvédjük a gyerekeinket, a miniszterelnök ilyenkor rendre összemossa a másságot a pedofíliával. Ez képződhetett le a viszonylag egyszerű gondolkodású férfi agyában, ezért támadt rá szitkozódva a két fiatal nőre.

A két történetnek csak látszólag nincs köze egymáshoz. Valójában összefüggenek, hiszen, tudjuk, és le is írtuk már sokszor: egy politikusnak nagyon kell vigyázni a szavaira. Ha máshonnan nem, a történelemből megtanulhattuk, hogy a szörnyű szavakból lesznek a rettenetes tettek.

Forrás: hirklikk.hu