Az apa férfi, az Orbán család rezsije háromszorosára nő

2022. november 24. 18:20 2022. nov. 24. 18:20

Van elég baja mostanában a miniszterelnöknek: a V4-ek a nagy-magyarországos sálja miatt kritizálják, emellett ott vannak neki a Brüsszel által kitalált szankciók, amelyek szerinte ártanak Magyarországnak, de ő mégis mindegyiket megszavazta. Már ez sem könnyű helyzet, ám mostanra az is kiderült, hogy tavaly november óta háromszorosára emelkedett a rezsije, ráadásul úgy, hogy ezt ő maga sem tudta, meg kellett kérdeznie a feleségét, aki három heti gondolkodás után írásban válaszolt az érdeklődésére.

Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége korábban nem akarta azzal is gyarapítani a férje gondjait, hogy elmondja neki, milyen brutálisan nőttek a megélhetési költségeik, ezért titkolta idáig előle, hogy a budapesti, Cinege utcai házukban, valamint a felcsúti birtokon mennyit fizetnek az áramért és a gázért. Az ügy előzményeit mindenki ismeri: Bedő Dávid momentumos képviselő még november 2-án kérdezte meg Orbánt a Parlamentben, tudja-e, hogy mennyi rezsit fizet a budapesti, felcsúti és hatvanpusztai ingatlanjaiban, ám a miniszterelnök akkor kitérő, mondjuk így, pikírt, lekezelő választ adott. „A feleségem írásban fog válaszolni”. Ezt felelte Magyarország miniszterelnöke az őt kérdező ellenzéki képviselőnek, és ebben a mondatban sokkal több volt, mint amire elsőre gondolnánk. Nemcsak az, hogy mit gondol a nőkről, valamint, hogy a fenébe kívánja az ellenzéki képviselőt a kérdéseivel együtt, s vele együtt az egész parlamenti demokráciát, amely csak akadályozza a céljai megvalósításában. Az is benne volt ebben a cinikus megfogalmazásban, hogy nála ez nem tétel, és magasról tesz azokra, akik nagyon is pontosan tudják, hogy mennyivel emelkedett a rezsiszámlájuk. Sőt, még ennél is tájékozottabbak: azt is tudják, hogy mennyibe kerül most a kenyér, a tej, a sajt és a hús, a zöldség és a gyümölcs. Orbán szerencsés ember, mert a felesége helyette is számon tartja, hogy mit mennyiért lehet beszerezni, bújja az akciós újságokat, hol lehet néhány forintot spórolni, melyik boltban lehet a tavalyi árnál ugyan magasabb, de az ideinél kevésbé drágán vásárolni.

Orbán hatvanpusztai birodalmának rezsijéről nem beszélt az őt kérdező képviselőnek, a Hadházy Ákos által közzétett felvételeken látható, félelmetesen nagy kiterjedésű uradalom ugyanis nem az ő, hanem az édesapja nevén van. Orbán pedig, tőle tudjuk, szigorú családi körülmények között nevelkedett, és azt hozta otthonról, hogy mint mondta, a gyerekek ne szóljanak bele a szüleik dolgába.

A miniszterelnök kiadásai egyébként valóban drasztikusan emelkedtek, amint a Bedő képviselőnek adott írásos válaszból kiderült, „a budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55 190, 2022 novemberében 178,598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47 756 forint, 2022 novemberében 121 973 forint volt.” Ez bizony háromszoros emelkedés, ami a legtöbb magyar család számára igen kellemetlen következményekkel járna. (Például azzal, hogy nem tudják kifizetni). Nem tudni persze, hogy Orbánék is megkapják-e azt a havonta 181 ezer forintot, amelyet a miniszterelnök és a Fidesz politikusainak állítása szerint a rezsicsökkentés eredményeként minden magyar család zsebében ott marad. Remélhetőleg ők is hozzájutnak ehhez az összeghez, mert nem volna méltányos, hogy épp Orbán Viktor, aki egész életét arra tette fel, hogy a magyarság ismét a régi fényében tündököljön – és ebből kifolyólag még nagy-magyarországos sállal is hajlandó hergelni a szomszédos országokat – kimaradjon a jóból.

Forrás: hirklikk.hu