Csendben megszűnt a végrehajtók szakmai folyóirata

2023. március 18. 12:07 2023. márc. 18. 12:07

Eltüntették a végrehajtói kar szakmai folyóiratainak archívumát, Schadl György letartóztatása óta új szám meg sem jelent. Volt idő, amikor a korrupciós büntetőügyben szintén vádlott Völner Pál fideszes államtitkárként még egy cikkben aggódott a jogállamiságért.

Schadl György letartóztatása után minden jel szerint megszűnt a végrehajtók szakmai folyóirata: 2021 óta nem jelent meg új szám, továbbá elérhetetlenné tették a teljes archívumot is. A szerkesztőbizottság tagja volt Magyar Bírói Végrehajtói Kar elnöke, maga Schadl is – írja a Telex.

A portál szerint az Executio című folyóirat olvasói másfél éve nem tudnak letölteni egyetlen korábbi számot sem az archívumból, és a következő felirat jelenik meg: „Szerver hiba történt a kérés kiszolgálása közben! Kérjük próbálja újra!”

A Telex szerint a történtek fényében különösen izgalmas fellapozni Völner Pál korábbi cikkét, amelyben még azt írta: a jogállamiság sérülhet, ha a végrehajtási rendszer gyenge és könnyen kijátszható, és a bírósági végrehajtás minősége befolyásolja az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat.

Forrás: Telex