Gattyán György eladta a Kodolányi János Egyetemet

2023. május 25. 14:35 2023. máj. 25. 14:35

Június 1-jével új tulajdonosa van a Kodolányi János Egyetemnek – írja szerdai sajtóközleményében a Docler cégcsoport.

A közlemény szerint Gattyán György 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását. A három év alatt a felsőoktatási intézmény növelni tudta hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el. 

„Évekig húzódó nemzetközi világjárvány és szomszédos országban zajló háború is egyértelműen sújtotta Magyarország első magánegyetemét, amely évek óta nem jutott számottevő állami forrásokhoz. Azt gondolom, mind szakmailag, mind anyagilag az elmúlt években jelentősen hozzájárultunk ahhoz, hogy Magyarországon a felsőoktatás egy magánegyetem által még színesebb, versenyképesebb legyen" – jelentette ki Gattyán György.

Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási, és Koordinációs Zrt. lesz. Az új tulajdonosi kör olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, amelynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások, valamint intézményi működtetés és fenntartás területén és kifejezetten az egyetem hosszú távú fenntartásának céljából alapították meg a részvénytársaságot.

Az új tulajdonos vezérigazgatója, Mahler Balázs szerint a felsőoktatási intézmény jó kezekből még jobb kezekbe kerül, mivel egyrészt szeptembertől közel 1000 fővel növeli eddigi hallgatóinak létszámát, másrészt részletesen kidolgozott, hosszú távú stratégiai tervvel, stabil finanszírozással, innovatív szolgáltatási környezetben veszi át a Kodolányi János Egyetemet.

Forrás: hirklikk.hu