Hiller István: nem elég csak augusztus 20-án magyarnak lenni

2023. február 3. 14:29 2023. feb. 3. 14:29

Büszke magyarok és büszke európaiak közösségeként köszöntötte az MSZP évadnyitóján a megjelenteket és azokat, akik a médiában követik az eseményt Hiller István. Az MSZP országos választmányának elnöke azt mondta, egy olyan közösség a szocialista párt, amely több százezer magyar képviseletében szólhat, és ezt a képviseletet hazafias kötelességének tartja. Egyszersmind akarja és vállalja is magyarság és európaiság közösségének nagyszerű ügyét – tette hozzá a politikus.

A magyarságról és európaiságról – mint politikus és a történész - úgy vélekedett, „nem azért akarjuk hazánkat az Európai Unió tagjának tudni, mert az egy kényszer, hanem azért, mert az országunkat az Európai Unió büszke és értékeit jól képviselő tagjának akarjuk most is és a jövőben is.” Aki így gondolkodik az társunk, aki nem az ellenfelünk – tette hozzá.

Hozzátette, nem elég a Szent István-i példát az év egy napján – augusztus 20-án – emlegetni, mert Magyarországnak akkor jó, ha értékeit, hagyományait és érdekeit vállalva a jövőbe lát, a Nyugathoz, az Unióhoz tartozónak tudja és akarja magát, ezt a hazát.

Hiller István elismerte, az Unió nem tökéletes, sőt sok gond gyötri. Szerinte a magyarság és európaiság közösségét védeni, akarni és tervezni kell országosan és helyben is. Soprontól Pesterzsébetig és Szombathelytől Jászberényig. 

A szocialista politikus kitért a jászberényi önkormányzati választásra és köszönetet mondott a jászok városában élőknek, azoknak a helyieknek, akik egyértelműen és határozottan elmondták, mit és hogyan akarnak, és kikre bízzák képviseletüket. 

Az MSZP évadnyitóján jelen voltak azok az MSZP-s tagok, akik bizalmat kaptak a választóktól Jászberényben, Balogh Béla, Bethlendy Béla, Dr. Kertész Ottó, Verseginé Utasi Erzsébet.

A párt évadnyitóján a szakszervezetek képviselői is ott voltak, köztük a pedagógusok képviselői is, illetve a nyugdíjas érdekvédők is.