Januártól béremelést kapnak a hittan- és erkölcsoktatók

2022. november 25. 10:30 2022. nov. 25. 10:30

Külön pénzt kapnak az államtól az egyházi és a nemzetiségi iskolák az energiaárak elugrása miatt, emellett pedig a kormány a hittantanárok béremelését is külön fizeti - írja a hvg.hu.

Nem kell aggódniuk a bevett egyházaknak a magas rezsiszámla miatt. A kormány egyszeri kiegészítő támogatást biztosít idén az egyházi fenntartású köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményeknek a megemelkedett energiaárakra hivatkozva. A csütörtök este kiadott kormányhatározatban pontos összeg nem szerepel, a pénzügyminiszternek kell a szükséges intézkedéseket megtennie a források átcsoportosításához.

 

hvg.hu cikke szerint bevett egyház az országgyűlés által meghatározott legmagasabb kategória. Nem tartozik ide például Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, amely a napokban lett csak bejegyzett egyház.

Egy másik kormányhatározat szerint pedig

a januártól hatályba lépő „bérfejlesztés ellentételezéséhez” havonta 61 ezer forintos kiegészítő támogatást nyújt a kormány a hit- és erkölcstanoktatóknak.

Azok részesülnek a kiegészítő támogatásban, akik valamely bevett egyház oktatójaként tartanak hittanórát egyházi, állami vagy nemzetiségi önkormányzat fenntartásában működő iskolában.

Forrás: HVG