Magyar Péter balhéba keveredett egy buliban csütörtök este

2024. június 21. 16:56 2024. jún. 21. 16:56

Péntek éjszaka egy belvárosi szórakozóhelyről kivezették Magyar Pétert. Ő elmondta, hogy provokálták, ezért kikapta egy férfi kezéből a telefonját. Az eset részletei nem teljesen tisztázottak, de annyi biztos, hogy a rendőrség garázdaság és rongálás miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

A Ripost közzétett egy videót pénteken, amelyen – elég homályosan – az látható, hogy Magyar Pétert, a Tisza Párt alelnökét a biztonsági őrök kivezetik az V. kerületi Ötkert nevű szórakozóhelyről. A rendőrség tájékoztatása szerint garázdaság és rongálás gyanúja miatt indítottak nyomozást az Ötkertben történtek kapcsán, ezért feljelentést is tehettek a pártvezető és európai parlamenti képviselő ellen.

Magyar Péter szerint egy „fizetett fideszes provokátor” üldözte. – A provokátor először a pult mellett állt és kamerázott, majd közelebb jött, a fiatalok arcába kamerázott, vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, és mindent megtett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt – írta. Elmondása szerint hiába kérték az illetőt, hogy törölje a felvételeket a telefonjáról, vagy hagyja abba a filmezést. – Miután a családomat és a gyerekeimet is szidalmazta, kikaptam a kezéből a telefont, ami fizikai fenyegetéshez vezetett. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem lévőket. Több mint 30 percig követett az utcán, fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni, hogy nagyobb baj történjen. Köszönöm nekik, hogy velem voltak. Amit a kormánypropaganda állít az esetről, nem igaz, sem zaklatás, sem hasonlók nem történtek. Az egész esetről rendelkezésünkre állnak a videofelvételek – írta le a történteket.

Az Indexnek név nélkül nyilatkozott két állítólagos tanú. Egyikük azt állította, hogy Magyar Péter a tánctér szélén összeszólalkozott egy férfival, aki megragadta Magyar nyakát, és ekkor kezdődött a dulakodás. A biztonsági őrök szerint Magyar Péter kezdte a veszekedést, és felszólították, hogy távozzon, de mivel nem akart menni, kivezették. A másik tanú szerint ezután Magyar Péter az épület előtt is dulakodott a biztonsági őrökkel. Magyar Péter posztjában nem említette a dulakodást.

A rendőrség a Telexnek azt írta: „A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni”.