Márki-Zay Péter rendkívüli bejelentést tett: mind a 106 választókerületben megszerezte az ellenzék a szükséges aláírásszámot - videó

2022. február 12. 14:46 2022. feb. 12. 14:46

Márki-Zay Péter, aki tegnap Pécsett járt, a kampánynyitó-rendezvény alkalmából, közösségi oldalán nemrégiben azt írta: rendkívüli bejelentésre készül. Időközben pedig ezt a rendkívüli bejelentést meg is tette.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje a Facebookra feltöltött videójában elmondta: "Mind a 106 egyéni választókerületben összeszedtük a szükséges számú aláírást!"

Márki-Zay a felvételen azt mondja: "a nap jó hírét szerettem volna önökkel megosztani. Tudomásom szerint immár minden egyes körzetben, a 106 körzet mindegyikében megvan a minimális aláírás mennyiség ahhoz, hogy az egyesült ellenzék, az Egységben Magyarországért szövetség minden jelöltje elindulhasson."

"Tisztelt Honfitársaim!

A köszönet, a remény és a szeretet szavait szeretném eljuttatni Önökhöz!

A köszönetét azért, mert nagyjából hat óra alatt valamennyi jelöltünk mind a 106 egyéni választókerületben összegyűjtötte a szükséges számú aláírást ahhoz, hogy indulhasson az országgyűlési választáson.

Évtizedek óta nem volt ilyen lelkesedés és ekkora érdeklődés a hatalommal szemben állók, a többség oldalán!

Minden körzetből azt a visszajelzést kaptam, hogy kormányváltó hangulat van az országban. Nemcsak a nagyvárosokban, de a kisebb településeken is.

A változás erejét magam is tapasztalom! Azt, hogy a változás iránti vágy egyre csak nő a magyarokban. Az országjárásom során látom, hogy egyre többen jönnek el, és az emberek egyre jobban bíznak abban, hogy a túlerő és a propagandagépezet ellenére sikerülhet véget vetni a Fidesz-kormány tizenkét éves uralmának. Az egyéni jelöltjeink gyors sikere az aláírásgyűjtés során tovább erősíti a reményt, hogy Magyarország végre ne csak a fideszes kiváltságosoké, hanem mindannyiunké legyen!

Ezúton mondok köszönetet Önöknek, és gratulálok a kormányváltó pártszövetség tagjainak is: a DK-nak, a Jobbiknak, az LMP-nek, a Momentumnak, a Párbeszédnek és az MSZP-nek, továbbá a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak!

Bár a törvény szerint 500 érvényes aláírás elegendő a képviselőjelöltek nyilvántartásba vételéhez, az aláírásgyűjtés országszerte folytatódik. Az emberekkel való találkozás, beszélgetés lehetősége nagy kincs egy kormányzásra készülő politikai erő számára, pláne ilyen elképesztő anyagi túlerővel szemben. Maradunk az utcákon, és továbbra is várunk mindenkit az eseményeinken és a pultjainknál.

50 nap múlva megszabadítjuk az országot a magyar történelem legkorruptabb kormányától. Csak felfelé!" - írta közösségi oldalán ezt követően Márki-Zay. 

Márki-Zay bejelentése egyébként azt is jelenti, hogy a Baranya 1-es választókerületben Mellár Tamás, országgyűlési képviselő is összegyűjtötte a szükséges aláírás mennyiséget, sőt még többet is, mindezt a kampány első napján, február 12-én, szombat délelőtt. 

"Mindössze néhány óra alatt összegyűlt az országgyűlési választásokon való induláshoz szükséges 500 ajánlás, amit Baranya 01 jelöltjeként ma délben elsőként adtam le a Városházán. Köszönöm szépen a pécsi polgároknak a bizalmat és a támogatást! Köszönöm szépen az ellenzéki pártoknak a támogatást és az együttműködést! Ez ismét azt bizonyítja, hogy kiválóan működik az ellenzéki összefogás! Megyünk tovább és nem állunk meg egészen addig, míg április 3-án leváltjuk a kormányt és véget vetünk a Fidesz embereket cserbenhagyó politikájának." - írta posztjában Mellár Tamás. 

 

A tegnapi kampánynyitó-rendezvényről készült videónk addig is itt visszanézhető: 

 

Címlapkép: Márki-Zay Péter, ATV