Ördögöt űzött Orbán a Századvég konferenciáján

2023. november 15. 15:25 2023. nov. 15. 15:25

Harminc éves lett a kormányhoz nagyon közeli Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány, s a jeles évfordulóról Szuverenitás címmel rendeztek konferenciát, amelyen Orbán Viktor is felszólalt. A miniszterelnök felidézte a kezdeti daliás időket, amikor „egy nemzedék úgy döntött, hogy nem akarja folytatni a színlelést, és időnként azt is kimondta már, hogy utáljuk a kommunistákat." Arról nem beszélt, hogy akkor a Kínai Kommunista Párt vezetőivel miért szokott üzletelni, Soros György neve viszont hamar előkerült: Orbán szerint ugyanis minden szertartásban fontos, hogy az ördög neve is elhangozzék: ez Soros György.  

A miniszterelnök nem tagadta, hogy Sorossal egy időben „egy malomban őröltek", mert „ő sem akarta, hogy a kommunisták uralják Magyarországot, ezért segítette az antikommunista kezdeményezéseket, ám akkor még nem látszott, hogy a kommunisták és a szovjetek helyett ő akarja uralni Közép-Európát.” Orbán szerint most előrébb vagyunk, mert az ördög „ma már nem titkolja a terveit, ismerjük a Soros-tervet is, bedöntötte az angol fontot, migránsokkal árasztja el Európát, nyíltan vallja, hogy meg kell szüntetni a nemzeti határokat, vagyis meg kell fosztani az európai országokat a szuverenitásuktól."  A miniszterelnök azt nem tartotta fontosnak megemlíteni, hogy mennyire hálás lehet egykori jótevőjének. Soros nélkül nem lenne az, aki mostanra lett: egy leharcolt, lebutított ország dúsgazdag uralkodója.

Soros először 1989-ben segített Orbánnak, amikor ösztöndíjat adott neki, hogy tanulhasson. Orbán akkor még liberális volt, kedvelte a nyílt társadalmakat, megértő volt mások nézeteivel szemben és toleráns. Egyedül a vallást nem szerette, meg Trianont, felállt a hátán a szőr, ha erről hallott. Soros pénzén viszont külföldön tanulhatott, gyakorolhatta az angol nyelvet és szélesedhetett a látóköre. 

Hálás volt akkor Sorosnak Orbán, és most, megint hálás, ha lehet, még annál is hálásabb, mint 1989-ben. Ha Soros nem volna, akkor Orbánnak másik ellenségképet kellett volna találnia a magyaroknak. Nem lett volna könnyű, a magyar egy finnyás nép, nem fogadnak el bárkit ellenségnek. Szeretnek gyűlölni, de igényesek, ki kell érdemelni, hogy valakit utáljanak. Sorost viszont jó szívvel utálják, nála alkalmasabbat erre a szerepre keresve sem találhatott volna Orbán. A magyar származású amerikai milliárdos ideális választásnak bizonyult, ha ezer évig castingol a regnáló miniszterelnök, akkor sem talált volna nála jobb főszereplőt. Sorost ugyanis álmukból felébresztve is tudják gyűlölni a magyarok, mert gazdag, sikeres és amerikai. És persze, nem utolsósorban zsidó. Ez utóbbi nem a fő csapásirány, csupán amolyan mellékes szál, bár hozadékként nem elhanyagolható.

Már csak azt kellett kitalálni, hogy miért gyűlöljék Sorost a magyar emberek. Szerencsére Orbán embereinek a fejéből nagyon hamar kipattant a megoldás, Birnbaum és Finkelstein urak odavoltak érte. Azt terjesztették Sorosról, és tanítványaik terjesztik ma is, hogy van egy gonosz terve. Azt szeretné, hogy Európát és benne Magyarországot, ellepjék az illegális bevándorlók. Ezen munkálkodik éjjel és nappal, nem sajnál rá se pénzt, se paripát, se fegyvert.

Orbánnak egy lottófőnyeremény, hogy megtalálta Sorost. Amióta kitalálta, hogy ő legyen az elsőszámú közellenség, a magyar emberek nem azzal foglalkoznak, hogy a Fidesz a pártelnök-miniszterelnök vezetésével szétlopta az országot, csókosaikat hozta helyzetbe, miközben lerombolta az oktatást, a földdel tette egyenlővé az egészségügyet. A jogállamról, a sajtó szabadságáról nem beszélve, igaz, a magyarokat ezek a témák kevésbé érdeklik. Orbán bebeszélte a magyaroknak, hogy ők egy szabadságszerető nép, miközben röhög rajtuk, mert tudja, hogy az alattvalóvá züllesztett emberek nem a szabadságot szeretik, hanem a szabadságharcot.

Ezért megy minden nap csatába a Fidesz. Most legutóbb Varga Judit volt igazságügy-miniszter (jelenleg az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke) jelezte, hogy a tankok jövőre Lengyelország helyett Magyarország felé fordulnak. Nem kell rögtön megijedni, belátható időn belül nem sodródunk bele semelyik háborúba, csupán arról van szó, hogy a lengyelországi változások után jövőre már egyedül mi magyarok leszünk az EU fekete báránya, ha úgy tetszik, ellensége.

Orbánnak még sokáig szüksége lesz Sorosra. A miniszterelnök ugyanis nem felejti el azokat, akik valamikor jók voltak vele: emlékszik rájuk, és ha teheti, megtapossa őket. Ezért reméli, hogy a mostani ördögűzésen nevén nevezett Soros élemedett kora dacára még jó ideig velünk marad. A szitkok és a szidalmak ugyanis valójában nem neki szólnak, hanem azoknak a szerencsétlen honfitársainak, akiket az orruknál fogva vezet. 

Forrás: hirklikk.hu