Forognak a filmek: már a harmadik nagyjátékfilm befejezésén dolgozik a Pécs City Studios

2023. január 17. 08:34 2023. jan. 17. 08:34

2022-es tavaszi nyitása óta már a harmadik nagyjátékfilm befejezésén dolgozik a Pécs City Studios. A ‘Lonesome Soldier’ igaz történeten alapuló, egy az iraki háborúból visszatérő, PTSD által érintett katona életére fókuszál. Az amerikai film rendezője és két producere január közepén ellátogat Pécsre, hogy a stúdió csapatával közösen végezhessék el az utolsó simításokat a projekten. Több mint egy hetet töltenek majd gyönyörű városunkban, szoros együttműködésben dolgozva a helyi erőkkel, a film tökéletesítése és forgalmazásra felkészítése érdekében.

Christopher Pappas (producer) és Alexander Randazzo (producer, színész) már nagyon várják ezt a látogatást és, hogy a munka mellett megismerhessék a pécsi régiót és az itteni kultúrát. Emellett, itt tartózkodásuk alatt, Nino Aldi (rendező) a környéken szeretne belekezdeni helyszínek felderítésébe a következő filmjéhez. 

Mr. Pappas azt nyilatkozta, hogy mindannyian rendkívül elégedettek a Pécs City Studios csapatával. A munka megkezdése előtt kicsit szkeptikusak voltak az együttműködés sikerességében, a személyes jelenlét hiánya miatt, viszont a gyártás már utolsó szakaszába érve teljesen máshogy vélekednek. A pécsi csapat munkája felülmúlta elvárásaikat, ennek köszönhetően örömmel dolgoznának következő projektjükön ugyanilyen módon. 

A Pécs City Studios helyi társalapítója, Deák Zoltán, fogja vendégül látni az amerikai csapatot, biztosítva mindent a fennmaradó feladatok elvégzéséhez és gondoskodva kényelmükről, hogy következő projektjükkel is visszatérjenek hozzánk. 

A Pécs City Studios brit társalapítója, Michael Laundon, úgyszintén Pécsre látogat, mindenekelőtt, hogy találkozzon a vendégekkel, illetve, hogy Deák Zoltánnal közösen, további megbeszéléseken és találkozókon vegyen részt a stúdió jövőbeli projektjeivel és fejlesztésével kapcsolatban. 

Zárásképpen, mielőtt a rendező és producerek visszatérnek az Egyesült Államokba, hogy a film forgalmazására és reklámozására koncentráljanak, a teljes helyi csapattal együtt, Pécs egyik színvonalas éttermében fogják ünnepelni a közös sikert.