Nem hajlandó lemondani a csalással vádolt pécsváradi polgármester

2023. szeptember 14. 13:24 2023. szept. 14. 13:24

Nemrégiben Zádori Jánost újra vádemeléssel illették gazdasági csalás miatt, aminek következtében egy helyi képviselő azt kérte, hogy hagyja abba a polgármesteri tevékenységét. Azonban a városvezető nem a lemondást választotta, hanem inkább népszavazást szeretne rendezni a kérdésről. Erről számolt be az ATV híradója.




Az utóbbi pécsváradi közgyűlésen egy képviselőtestületi tag követelte a vádak miatt megvádolt polgármester lemondását, de Zádori állítása szerint nem érzi magát bűnösnek és nem tervez lemondani a pozíciójáról. Az elöljáró, akit feldühítettek az őt ért támadások, végül úgy döntött, hogy saját költségén népszavazást szervez a városban, hogy megtudja, mit gondolnak az ott élők: maradjon-e továbbra is polgármester, vagy mondjon le.

Mint mondta, tudja, ki jelentette fel, de megnevezni nem akarja, szerinte egy sértődött ember bosszúhadjáratot indított ellene.

 

Az ATV riportjában megszólaló pécsi közigazgatási jogász, Fábián Adrián szerint azonban a polgármester nem rendelkezik jogosultsággal arra, hogy népszavazást írjon ki az ügyben, legfeljebb egy teljes körű közvélemény-kutatást végezhetne.

Az ATV stábja a helyi lakosok véleményét is megkérdezte a lemondásról, és kiderült, hogy a nagy többség támogatja Zádori János további pozíciójában való maradását.