Pécs napja és a választások tétje: Péterffy Attila a város jövőjéről beszélt

2024. augusztus 26. 12:07 2024. aug. 26. 12:07

Közeledik a város napja, amelyet Pécs vezetése tavaly hagyományteremtő szándékkal a város minden lakójának közös ünnepévé tett. Ugyanakkor közeledik a 15-ös számú kertvárosi választókerületben a megismételt választás is, amelynek tétje messze túlmutat azon, hogy ki képviselje az ott élő lakosokat - válaszolta Péterffy Attila a Pécsmával készített interjúban.

– Pécs önkormányzata és cégei zavartalanul működnek, vezetőik a helyükön vannak és végzik a munkájukat – erősítette meg Péterffy Attila, Pécs polgármestere. – Nem állhatunk meg, és nem lassíthatunk, sem a nyár, sem a közelgő megismételt választás miatt. A város folyamatos működését biztosítani kell, a pécsiek igényeit ki kell szolgálni, és ebben nem lehet szünetet tartani.

A polgármester hangsúlyozta: ahhoz, hogy a pécsiek akaratát teljes mértékben érvényesíteni lehessen, fontos, hogy a még függőben lévő körzetben a demokratikus erők kerüljenek ki győztesen.

Pezsgő, zöld, élhető város

– A pécsiek június 9-én világosan kifejezték, milyen várost szeretnének – mondta a polgármester. – Pezsgő, zöld, élhető várost, stabil működést, fejlődést, aktív civil életet, szeretetteljes, összetartó közösséget. Nem pedig adósságot, csődöt, akkumulátorgyárat és megosztottságot. Ahhoz, hogy ezek az egyértelmű célok megvalósuljanak, egy olyan képviselő szükséges az eldöntetlen körzetben, aki ezt az irányvonalat és stratégiát pártatlanul támogatja.

Péterffy Attila kiemelte, hogy a tét nem kisebb, mint azoknak a programoknak a folytatása, amelyek közvetlenül befolyásolják a kertvárosi lakosok életét. – Ilyen például a városvezető koalíció adócsökkentési programja, amelynek köszönhetően már a 65 négyzetméter alatti lakások tulajdonosai is mentesülnek az ingatlanadó alól – részletezte a polgármester. – Ide tartozik a TÁRS-program is, amely Toller László polgármestersége óta a legnagyobb panelprogram Pécsett, több mint ezer lakást érintve a kertvárosi körzetben. Továbbá az útfelújítási program is, amely jelentős hatással volt erre a körzetre. Ezeket a projekteket a városvezetés azért tudta elindítani, mert az előző ciklusban sikerült visszafizetni a korábbi 9,5 milliárd forintos adósságot.

Az értékrend változatlan

Pécs polgármestere hangsúlyozta, hogy bár szeptemberben csak egy választókörzetben lesz választás, a tét igen komoly. Ez indokolta, hogy a júniusi választásokhoz képest egyértelműbb lett a jelölő szervezet neve, amely mostantól Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesületként ismert. A polgármester hozzátette, hogy az értékrend változatlan maradt.

– Szövetségünket továbbra is olyan képviselők alkotják, akik különböző háttérrel rendelkeznek, de ugyanabba az irányba tartanak – mondta Péterffy Attila. – Egy élhető, vonzó város építésébe kezdtünk, pártatlanul, ahol fontos a civil értékek, a stabil jövő és a megbízható működés. Ahol számít a közösség, a szabadság és a részvételiség.

A polgármester köszönetet mondott azoknak a demokratikus politikai erőknek, pártoknak és civil szervezeteknek, akik a szeptemberi választáson a 15-ös körzetben nem állítottak saját jelöltet. – Köszönöm mindazoknak, akik felismerték a megismételt választás fontosságát, és döntésükkel lehetővé tették, hogy a Fidesz jelöltjével egyetlen demokratikus jelölt mérkőzhessen meg szeptember 22-én – mondta Péterffy Attila. – A városvezető szövetségünket értékes emberek alkotják, és ilyen értékes embernek tartom Fürj Csabát is, aki nemcsak civil egyesületünket képviseli a szeptemberi választáson, hanem mindenkit, aki számára a pécsiek érdekei a legfontosabbak. Mint a körzet jelenlegi képviselője, már bizonyított, és őshonos kertvárosiként jó szívvel ajánlom őt újra képviselőnek.

Ünneplés koncertekkel

Péterffy Attila emlékeztetett arra is, hogy a választások előtt ünnepi pillanatok várnak Pécsre. Szeptember 1-je hagyományosan Pécs napja, amelyet hosszú ideje méltóságteljes programokkal – szentmisével, ünnepi közgyűléssel és komolyzenei koncerttel – ünnepel a város. Tavaly először, a hagyományos programok mellé új kezdeményezésként szabadtéri koncert is csatlakozott, amikor a Hooligans zenekar adott nagysikerű koncertet Pécs főterén.

– Továbbra is hisszük, hogy a város napja mindenkié, a teljes közösségé, ezért folytatjuk a tavaly létrehozott hagyományt – hangsúlyozta Péterffy Attila. – Az idei esemény különösen pécsi lesz, hiszen a 30Y és az Esti Kornél lép fel a város főterén szeptember 1-jén, pécsi előzenekarokkal. Szeretettel várunk mindenkit, hogy együtt ünnepelhessük a város napját!

 

Forrás: Pécsma