Rengeteg programmal ünnepli az államalapítást Pécs

2024. augusztus 20. 09:36 2024. aug. 20. 09:36

Szent István napján Pécs is ünnepi hangulatba öltözik, és gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A belvárosban már délelőtt kezdetét veszik a rendezvények, amelyek egész nap tartanak.

Az ünnepi programok sora délelőtt 11 órakor veszi kezdetét a Sétatéren, ahol Mihályi Réka – Masni és Pocó gyerekkoncertje szólítja meg a legkisebbeket.

Délután a Széchenyi tér a táncok színterévé alakul, ahol 15 és 17 óra között a pécsi táncstúdiók mutatják be műsorukat a Táncvarázs címmel. Eközben 15.30-kor a belvárosban a Szélműves zenekar flashmobja indul, amely a Széchenyi térről a Janus utcán át vezet a Sétatérre, ahol 16 órától a zenekar koncertjét is meghallgathatjuk.

Szintén a Sétatéren rendezik meg az augusztus 20-i ünnepi műsort, amely 17 órakor kezdődik. Itt Máger Róbert, a székesegyház plébánosa, püspöki irodaigazgató osztja meg gondolatait, amit a kenyéráldás és Péterffy Attila polgármester beszéde követ. Este 6 órakor ünnepi szentmisére kerül sor a Bazilikában.

Az est folyamán több koncert is várja a közönséget: 18 órakor a Lámpaláng zenekar lép fel a Széchenyi téren, míg a Sétatéren Szarka Tamás és zenekara ad koncertet a Mátyás Király Általános Iskola kórusának közreműködésével. Az ünnepi programok sorát 20 órakor a Nyughatatlan zenekar utcabálja zárja a Széchenyi téren.