A középmezőnybe lépeget az NKA UNIVERSITAS Pécs férfi kosárlabda csapata

2023. november 21. 12:28 2023. nov. 21. 12:28

Az NKA Universitas Pécs ötmeccses, drámai csatában jutott fel a városi rivális PVSK-t legyőzve a Piros-csoportból, így a mostani szezonban története során először szerepelhet az élvonalban. A pécsiek a Falco elleni 20 pontos vereséggel kezdtek, majd Kaposváron is kikaptak, a 3. fordulóban azonban megszerezték az első győzelmüket: hazai pályán az ASE ellen 82–80-ra nyertek. A folytatásban, Sopronban három, Zalaegerszegen két ponttal kaptak ki, közben otthon legyőzték a DEAC-ot, legutóbb pedig mindössze hat ponttal maradtak alul az Albával szemben

NKA Universitas Pécs–Budapesti Honvéd 91-79

(19-24, 20-14, 25-16, 27-25)

Hazai pályán, saját szurkolóik előtt nem lehetett más a cél az NKA Pécs számára, mint legyőzni a Budapesti Honvédot, amit sikerült is teljesíteni egy nem mindennapi, fantasztikus mérkőzésen. A gyenge kezdés után hatalmasat harcoltak a fiúk, a nagyszünet után pedig igazi parádéval szórakoztatták a közönséget: úgy szórták a triplákat, hogy azt öröm volt nézni.

A Pécs számára jót jelentett, hogy sérüléséből visszatérhetett a pályára ponterős légiósuk, Fahrudin Manjgafic, valamint tovább nőttek vezetőedzőjük, Goran Tadic rotációs lehetőségei azzal, hogy szerződtették Nemanja Nikolicot, akit már be is vethettek ezen a találkozón. A hazaiak sok hibával játszottak, nem találták a ritmust, nem voltak kellően agresszívek védekezésben, aminek az lett az eredménye, hogy 6-14-es állásnál időt kellett kérni. A második negyedben egy újabb időkérést, no meg jó néhány sikertelen hárompontost követően Lados Erik nagyon belecsapott a húrokba, bevágott két triplát, ezzel pillanatok alatt közel kerültek a Honvédhoz (31-33), majd Nikolic Nemanja büntetőivel egyenlítettünk (33-33). A az utolsó percben Manjgafic talált be távolról, ami azt jelentette, hogy vendéglátok  mehettek előnnyel a szünetre (39-38)!

A folytatásban, már nem volt pardon, nem engedték vissza a meccsbe a vendégeket. A 34. percben már 14 ponttal, 74-60-ra is vezettek, végül 91-79-re nyert az NKA UNIVERSITAS Pécs. A mérkőzés érdekességei közé tartozhat, hogy : összesen 14 triplát dobtak be 32 kísérletből, ami 44 százalékos mutató. Lados Erik keze volt a legbiztosabb, hiszen 3/3-at produkált, Milan Luzsajics pedig 5-öt vágott be, igaz, ehhez 10 próbálkozás kellett. Ibrahim Durmo ezúttal nem szórta úgy a pontokat, mint korábban, de 10-ig így is eljutott, emellett leszedett 10 lepattanót, vagyis dupla-duplával zárt.

NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 6, Benke 5/3, Luzsajics 22/15, Durmo 10, Herger. Csere: Scherer 2, Meleg 1, Lados 9/9, Manjgafic 19/9, Nikolic 17/6.

Vezetőedző: Goran Tadic. 

Budapesti Honvéd: Brown 17/9, Bazsó 10/3, Kopácsi 3/3, Henry 18/3, Peringer. Csere: Djokovic 7/6, Hajdu 3/3, Filipovic 19/3, Reizinger 2.

Vezetőedző: Dragan Alekszics.

Goran Tadic, az NKA UNIVERSITAS Pécs vezetőedzője: – Mondtam a mérkőzés előtt, hogy ez egy igazi derbi lesz, amelyen sosincsenek favoritok, esélyesek! Nagyon jó ellenfelet győztünk le, olyan együttest, amely hozzánk hasonlóan kiemelkedően jó a csapatjáték terén. Gratulálok a játékosaimnak, a kezdetek óta keményen dolgozunk azért, hogy jó csapatot építsünk, amelyben helyet kapnak a fiatalok, és amely megfelelően reprezentálja a Rátgéber Akadémiát. Keményen dolgozunk azért is, hogy kiharcoljuk a tiszteletet az ellenfelek, a szurkolók és a játékvezetők részéről is.

 

Szerző: Szabó Ferenc