A PMFC a harmadik edzőmérkőzésén gyűjtött először pontot

2024. január 22. 09:21 2024. jan. 22. 09:21

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata szombaton, a szintén másodosztályú HR-Rent Kozármisleny ellen játszotta le harmadik téli felkészülési találkozóját. Bár ezúttal is akadtak hiányzók. Kulcsár Árpád vezetőedző vélhetően betegség miatt nem volt a csapattal. A PMFC az edzőmeccsek sorozatában győzelemre számított a szomszéd vár együttese ellen. A találkozó 1-1-el zárult.

Lendületesen kezdte az összecsapást a két NB II-es Baranya vármegyei együttes. Az első próbázó Kántor mellett Bukovics és Szabó is veszélyeztetni tudta a mislenyi kaput, míg a vendégek negyedóra elteltével egy kavarodás után a kapufát zörgették meg. A 21. percben kényszerű cserét hajtott végre a PMFC, Szeles kisebb sérülést szenvedve jelezte, hogy nem tudja folytatni a játékot, akit emiatt Krausz váltott.

A 39. percben a pécsi középpályást buktatták a tizenhatoson belül, Becséri játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Harsányi állt, a támadó lapos és erős lövése azonban a jobb kapufa tövéről kifelé pattant, így 0-0-s döntetlennel fordulhattak a csapatok pihenőre a hideg időben.

A térfélcserét követően a kék-fehérek is büntetőt rúghattak, amit a 61. percben Kirchner helyezett a pécsi háló közepébe, 0-1. Nem sokkal utána a 64. percben egy szemfüles labdaszerzést követően Harsányi elé került a labda, aki a védők vonalából kilépve kissé jobbról, 10-ről a hosszú alsót bombázott, 1-1.

A folytatásban mindkét fél igyekezett a saját maga javára eldönteni a találkozót, azonban újabb találat már nem született. A PMFC legközelebb ismét hazai közönség előtt játszik majd tesztmérkőzést, az előzetes tervek szerint január 27-én, szombaton 11:30-tól az NB III Dél-Nyugati csoportjában szereplő Szentlőrincet fogadják a Stadion utcában. A Kozármislenyi szurkolóknak nem kell ennyit várni. Az 1-1- re végződő mérkőzés után rövid pihenővel az NB III-ban játszó PEAC együttesével játszottak újabb mérkőzést.

Felkészülési mérkőzés
Pécs, Stadion utcai műfüves pálya, 150 néző. Vezette: Becséri.
PMFC – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)
Gsz.: Harsányi (64.), ill. Kirchner (61. – büntetőből)

PMFC: Helesfay (Varasdi, 70.) – Terbe (Varga, 70.), Takács, Pejovics (Bachesz, 61.), Majnovics – Hudák, Szeles (Krausz, 21.) – Harsányi, Bukovics (Nagy T., 46.), Szabó – Kántor (Gera., 61.). Asszisztens edző: Németh Zsolt.

Németh Zsolt, asszisztens edző: - Jó iramú felkészülési találkozót játszottunk a Kozármislennyel. A hangsúly ezúttal is a meccsterhelésen volt, emiatt több játékosunk kilencven percet kapott a pályán. Elégedettek vagyunk a csapat hozzáállásával.

 

Aczél Zoltán, a Kozármisleny vezetőedzője: Az idei tél nem éppen kedvez az ideális felkészülésnek, az eddigi 17 edzésből jó, ha 4-5 alkalommal tudtunk nagypályán edzeni. Szerdán is és ma is majdnem mindenki 90 percet játszott, így a mérkőzés alatt is, de főleg a végén láttam a fáradtságot. Játszottunk egy jó csapat ellen a saját osztályunkból, fontos volt, hogy ne sérüljön meg senki. Nem vagyunk még készen, a játékunkon mind védekezésben, mind támadásban javítani kell. Az eredmény teljesen másodlagos, az volt a fontos, hogy kapjunk egy képet, hol tartunk. Az új játékosoknak még tanulniuk kell, hogy mit szeretnénk, sokat kell velük foglalkozni, hogy pontosan mit várunk el, de ahogy mondtam, a pályák eléggé kiszúrtak velünk.

 

 

PMFC – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-0)

 

Vezette: Antal P. PMFC: Helesfay – Terbe, Takács, Pejovic, Majnovics – Szeles, Hudák – Szabó M., Bukovics, Harsányi – Kántor

Cserejátékosok: Varasdi, Varga, Gera, Nagy T., Krausz, Bachesz

Edző: Németh Zsolt

 

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Gajág, Füredi, Turi – Vajda, Szabó B. (Major 60.), Nagy E., Molnár – Kirchner, Daru (Horváth P. 46.)

Vezetőedző: Aczél Zoltán

Gólszerzők: Harsányi 64. illetve Kirchner (11-esből) 61. percben.

 

szerző: Szabó Ferenc