A PTE-PEAC férfi kézilabdásai nagy ugrásra készülnek a 2024-2025 bajnoki évben

2024. július 10. 09:07 2024. júl. 10. 09:07

Baranya vármegyében a helyi csapatok kosárlabdában érték el a legjelenetösebb sikereket. Ha a Kozármisleny és a Szentlőrinc labdarúgását mérlegre tesszük, közép mezőnyben vagyunk. A jelen írásunkkal a férfi kézilabdát tesszük górcső alá.

Férfi kézilabdában a Pécs VSE és a Mecseknádasd az NB II. alsóházban zárta a 2023-2024 évi bajnokságot. A Komló csapatának sikerült megőrizni helyét az élvonalban.

Sebestyén Csaba, a PTE-PEAC technikai vezetője értékelte a csapat éves teljesítményét a PTE internetes oldalán. „A sok viszontagság ellenére, amivel meg kellett küzdenünk az idén akkor azt kell mondjam, hogyha megnézzük a szezon előtt kitűzött célokat és elvárásainkat akár a csapattal, akár saját magunkkal szemben azt gondolom, hogy maximálisan megvalósítottuk azt amit elterveztünk. Nyilván sosem leszünk 100%-ig elégedettek, de a srácok és a stáb is partner volt annak a folyamatnak a megvalósításában, amit előzetesen megbeszéltünk és elképzeltünk.”

„Nem tudnék egy konkrét eseményt kiemelni, volt sok szép pillanat a szezon közben. Mondhatnám akár az első edzést, amikor is először láttuk azt a csapatot, amit az új koncepció alapján raktunk össze, izgalmas volt látni honnan kezdjük és a szezon végével hova jutunk el mind szakmailag mind emberileg. Hatalmas siker volt, hogy hazai pályán a bajnokság megnyerésére is toronymagasan esélyes és jó játékosokból álló Nagykanizsa csapatát úgy gondolom viszonylag sima és stabil játékkal vertük meg. De említhetném akár a siklósi, vagy a mecseknádasdi sikert is, amivel biztossá tettük a felsőházban való részvételünket. Ugyanakkor nem szabad elmennünk az egyéni sikerek mellett sem, hiszen a játékosok bebizonyították, hogy noha sokaknak ez volt az első éve felnőtt mezőnyben, lehet rájuk számítani.”

Csaba arról is beszélt, hogy egy teljesen új koncepció mentén építettük újjá a felnőtt csapatot, főként fiatal játékosok csatlakoztak a “rutinosabb” kézilabdázókhoz. Mindig van benne kockázat, ha valamit teljes új alapokra helyezünk, de úgy gondolom ezt a részét, az első lépcsőfokot sikerrel vettük, hiszen bebizonyították a srácok, hogy lehet rájuk számítani. Nyilván voltak nehézségeink is, egész évben küzdöttünk ezekkel a külső tényezőkkel, a negatív és hozzáértő hangokkal, de ez a fajta ellenállás mindig volt, van és valószínűleg lesz is. Nem is szeretnénk ezekkel foglalkozni, meg kell oldani ezeket a feladatokat. Ami a legnagyobb feladatunk az az, hogy a feltörekvő játékosainknak biztosítsuk azt a szakmai és mentális fejlődési lehetőséget, hogy meg tudják ugrani az utánpótlás és a felnőtt “lét” közti lépcsőfokot. Ebben hatalmas a felelősségünk. Továbbá lényeges szempont, amit már több sikeres sportoló is bebizonyított a különböző sportágakban, hogy az élsport és a tanulás megfér egymás mellett. Ez nem mindig egyszerű, áldozatokkal jár, de nem lehetetlen feladat, így ezen a területen is igyekszünk mindenben segíteni őket

Nem maradt ki 2024-2025 évi tervek ismertetése sem:

”Hosszú volt az elmúlt szezon, mindenki a jól megérdemelt pihenőjét tölti, de kapcsolatban vagyunk minden játékosunkkal. A keret majdhogynem 100%-ban összeállít a következő idényre és a srácok megkapták az egyéni programokat is, illetve a felkészülési tervet is. Augusztusban kezdjük a felkészülést és folytatjuk azt, amit 1 évvel ezelőtt elkezdtünk. Merész találgatásokba nem szeretnék belemenni, a célunk az, hogy még egyet előre lépjünk, hogy ez mit fog jelenteni a szezon befejeztével azt május végén meg tudjuk. Bízunk benne, hogy egy minél fényesebben csillogó érem lesz az!”


Szerző: Szabó Ferenc