A PVSK Öregfiúk csapata nyerte a XXVII. nemzetközi Szamosi Nándor emléktornát

2023. november 19. 16:53 2023. nov. 19. 16:53

Rangos, tradicionális, nemzetközi tornával emlékeztek meg Szamosi Nándorról, a PVSK és a pécsi kosárlabdasport kiemelkedő alakjáról a Szamosi Nándor sportcsarnokban Pécsett, a Verseny utcában, szombaton késő délután.

Az emléktorna névadója, Szamosi Nándor a pécsi kosárlabdasport kiemelkedő alakja volt, aki pályafutását játékosként, edzőként egyaránt a PVSK-ban kezdte, és ott is fejezte be. Edzőként a hölgyeknél és a férfiaknál is tevékenykedett. Munkálkodása alatt csak a Pécsi VSK-ban dolgozott. Az általa alapított PVSK Öregfiúk csapat tagjai huszonhét éve mindig megemlékeznek az 1995-ben elhunyt tanítómesterükről, a róla elnevezett emléktornával. Rangos, nemzetközi, tradicionális  emléktorna kerekedett a tisztelet jeleként létrehozott kosarazásból. A torna nemzetközi jellegét, ahogy mindig, ezúttal is, a szerbiai Bácska Topolya vendégszereplése biztosítja, a vajdasági együttes az összes eddig megrendezett tornán jelen volt. A soproni öregfiúk viszont először játszottak az emléktornán.

Pécsi Szalonkosárlabda – Bácska Topolya 30-64.

PVSK Öregfiúk – Sopron Öregfiúk 69-54.

A selejtezők után a PSN Zrt. vezérigazgatója, a PVSK aranygyűrűse, Máté János nyitotta meg a tornát. Kiemelte, hogy Szamosi Nándor mellett idén még három, a közelmúltban elhunyt sporttársukról megemlékeznek: Bernáth Miklós, Dr. Gyenge András és Glöckler László is a közelmúltban hagyott itt minket.

Máté Jánostól emlékplakettet vett át Glöckler László lánya, Dr. Gyenge András fia, és Bernáth Miklós fia. 

XXVII. Szamosi Nándor Emléktorna végeredménye: 

1. PVSK Öregfiúk

 2. Bácska Topolya

3. Pécsi szalonkosárlabda

4. Sopron Öregfiúk