A PVSK-VEOLIA és az NKA Pécs az első mérkőzést bezsákolta

2023. május 4. 19:32 2023. máj. 4. 19:32

Szerdán, hazai pályán kezdte meg az NB I. B Piros csoportjának elődöntőjét a MAFC ellen a PVSK VEOLIA. A másik pécsi gárda az NKA Pécs szintén otthonában kezdte a rájátszást a négy között a VASAS ellen. Mindkét pécsi együttes hozta a papírformát és a tabella szerinti eredményt. Hozták a három győzelemig tartó párharcban az első győzelmet.

PVSK-VEOLIA- MAFC 95-79

(30-22, 16-17, 22-22, 27-18)

Teljesen világos volt, már a mérkőzés első pillanatától kezdve, hogy a bajnoki címet, a feljutást nem fogják ingyen odaadni senkinek, így számítani lehetett rá, hogy a szezon előre haladtával jönnek majd egyre nehezebb és nehezebb meccsek. Nem kell tehát meglepődnünk azon, hogy az elődöntőben nehéz dolga volt a PVSK-VEOLIÁNAK. Az ellenfél az alapszakaszt harmadik helyen befejező MAFC volt, amely ráadásul a 2022/23-as szezonban már többször is megmutatta a PVSK-nak, hogy csak maximális erőbedobással lehet legyőzni.

A két egymás elleni bajnokin 1-1 a mérleg, mind a két meccset a hazai csapat nyerte, a Szamosiban lejátszott mérkőzésre sokáig emlékeztek a pécsiek, hiszen Molnár Mátyás az utolsó másodpercekben ért el egy győzelmet érő triplát.

De van még ennél is frissebb emlék, a Hepp Kupa döntőjében ugyanis épp a MAFC-ot győzték le hatalmas csatában, egy látványos mérkőzésen. A rájátszás persze egészen más, itt nem egyetlen meccsen dőlnek el az érdemi kérdések, a párharc ugyanis az egyik fél harmadik győzelméig tart – a pályaelőny pedig ezúttal a PVSK csapaté, 95-79.

Az első negyedet előnnyel zárta a PVSK, Haller kevés pihenővel szórta a pontokat, 10 perc után 30-22. A második negyedben a budapesti egyetemisták jobb védekezésre váltottak és 20 perc után 7 pontra módosították a különbséget. A hosszú szünet után egyenlő erősségű csapatokat láttunk a palánkok között, a harmadik negyedet 22-22-el zárták a csapatok. A záró negyedben elléptek a hazaiak, igaz az egyetemisták cseresorából a játékosok többet töltöttek a pályán.

NKA PÉCS-VASAS 83-59

(18-23, 30-8, 16-21, 19-7)

 

Az előző szezon után a jelenlegi idényben is eljutott felnőtt férfi csapatunk a bajnoki elődöntőig az NB I. B Piros csoportban – most semmiképpen sem szeretnénk itt megállni, a célunk a párharc megnyerése, a döntőbe jutás, majd a bajnoki cím megszerzése. De először a Vasas elleni összecsapásokra kell koncentrálnunk, ami biztosan nem lesz sétagalopp: szerdán, hazai pályán be kell húznunk az első mérkőzést - olvastuk az NKA Pécs internetes oldalán.

 

– Nagyon jó, kemény csapattal találkozunk majd az elődöntőben – fogalmazott az NKA Pécs vezetőedzője, Ivica Mavrenski. – A Vasasnak sok tapasztalt játékosa van, ráadásul annak is van jelentősége, hogy jó néhány playoff van már a hátuk mögött. Néhány éve ugyanabban a rendszerben játszanak, a játékosok tisztelik, és jól ismerik ezt a szisztémát, nehéz ellenük eredményesen kosárlabdázni. Mivel a Vasas lassítja a játékot, és szeret hosszú támadásokat vezetni, rendszerint kevesebb labdabirtoklás van a mérkőzéseiken, így minden támadás és védekezés különösen fontos. Nekünk nem szabad majd hagynunk, hogy ellenfelünk akarata érvényesüljön, szeretnénk gyorsan és agresszíven kosárlabdázni, a saját játékunkra kell törekednünk!

 

A mérkőzés elején ijesztgette a VASAS az akadémistákat, meglepetésre 18-23-al fejezték be az első negyedet. A folytatásban Ivica Mavrenski fiai szinte hibátlanul dobtak, a védekezésük is jelentősen pozitívan változott. A harmadik negyedben ismét a vendégek voltak eredményesebbek. Feltűnt, hogy a pécsi gárda egymás után büntetőket hibázott, 30 perc után, 64-52. A záró negyedben a VASAS már a szombati folytatásra készülhetett, a pályán játszó játékosok személyét látva.

 

 

 

Folytatás szombaton, mindkét gárda Budapesten lép pályára.


Szerző: Szabó Ferenc