A Kozármisleny a labdarúgó bajnokságban és a kupában is jól teljesít

2023. november 2. 14:17 2023. nov. 2. 14:17

A Magyar Kupa negyedik fordulóját játszották szerdán a labdarúgó csapatok. Baranya Vármegyéből a Kozármisleny és a Szentlőrinc csapata jutott a legjobb 32 csapat közé. A lőrinciek könnyedén verték a szintén NB III-ban játszó Kelén csapatát. A mislenyiek már megizzadtak a Kazincbarcika elleni hazai találkozón, de nem maradt el a végső siker.

Vasárnap bajnoki mérkőzésen a HR-Rent Kozármisleny a Gyirmót ellen lépett pályára és 0-2-ről felállva 2-2-es döntetlent ért el. Kevés pihenőt kapott Aczél Zoltán csapata, mert szerdán következett a MOL Magyar Kupa 4. fordulója, ahol a legjobb 16 közé jutás volt a tét.

A sorsolás kedvező volt a Kozármisleny számára, hiszen ezúttal hazai pályán fogadhattak egy másik NB II-es együttest, név szerint a Kazincbarcikát. A hazaiak számára volt bőven törleszteni való, tavaly három alkalommal találkoztak a felek, kétszer a bajnokságban és egyszer ugyancsak Kozármislenyben, a Magyar Kupában. Az előző szezonban első ízben idegenben veszítettek 1-0-ra a mislenyiek, ezután következett a Magyar Kupa-mérkőzés ahol szintén 1-0-ra nyert a Barcika egy 86. percben szerzett góllal. A harmadik összecsapás sima volt, hazai pályán 3-0-ra kapott ki a baranyai együttes. A Kozármisleny a bajnokságban való sikeres helytállás mellett azt tűzte ki célul, hogy a lehető legtovább jusson a MOL Magyar Kupában is, az első lépésre pedig ez egy kiváló lehetőség volt.

Tóth Zoliék remekül kihasználták a kínálkozó esélyeket. A 27. percben már megszerezték a vezetést. A 82. percben Turi a gólgazdag mérkőzésen a találkozó hatodik gólját vágta a vendégek kapujába. A kérdés csak az volt, hogy hány góllal győzedelmeskednek a hazaiak. Sikerül túljutni a Kazincbarcikán 4-2 arányban, így a legjobb 16 között, a nyolcaddöntőben jó eséllyel már egy magasabb osztályú csapat is szembe kerülhet Aczél Zoli tanítványaival.

Szerző: Szabó Ferenc