A Kozármisleny kézilabdázóinak a Magyar Kupában is volt oka mosolyra

2023. november 17. 08:51 2023. nov. 17. 08:51

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát fogadta szerda este a Kozármisleny Kézilabda Akadémia csapata, a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A Balatonboglári együttessel a szezonban immáron harmadszor találkoztak Baranya vármegye lányai. A felkészülés során Bánfaiék hagyták el győztesen a játékteret, míg a bajnoki után az akadémisták örülhettek a lefújást követően. Volt miért revansot venni az NB. I-es tabella 11-ik helyén tanyázó alakulaton.

Kozármisleny KA - NEKA 23-24 (10-12)
 

Gyulay László tanítványai nem ijedtek meg a feladattól. A 60. percben is hosszabbításra állt a mérkőzés, ám a záró dudaszó pillanatában a vendégek megszerezték a vezető góljukat és 23-24-re zárták a mérkőzést. A főként fiatalokból felálló ellenfél nem volt egyszerű feladat a hazaiak számára. Az látszott, hogy meccsről meccsre fejlődtek. Számukra a kozármislenyi sportcsarnokban a fegyelem, és a türelem volt a legfontosabb.

Nehéz volt jósolni a mérkőzés előtt. 10 percnyi játék után 6:3 állt az eredményjelzőn.
Ezt követően azonban megtorpantak a hazaiak és a vendégek ezt kihasználva gyorsan le is dolgozták hátrányukat. Sőt, a vezetést is átvették, azonban nem sokáig. Mislenyen volt a sor egyenlítés terén, amit meg is tettek, hogy aztán a szünetre újra a vendégek vonuljanak előnnyel. A fordulás után a NEKA szerezte az első találatot, amivel immár három találattal vezettek. Innen újra visszakapaszkodtak a vendéglátók. Hullámhegyek és völgyek jellemezték a játékot. Kiegyenlítettek a hazaiak a 60-ik percben, majd újra a NEKA gárdájánál volt a labda: 4 másodperc volt hátra, amit a vendégek ki is használtak és betaláltak, nem csak a továbbjutást megszerezve ezzel, hanem a győzelmet is. Bár a továbbjutás a döntetlennel is meglett volna nekik, az utolsó találat igen kérdéses volt, hiszen a dudaszó pillanatában nem biztos, hogy a kapuban volt már a labda.
 

Gyulay László, a Kozármisleny KA vezetőedzője: Gratulálok a vendég együttesnek. Nagyon pozitív volt, hogy ennyi fiatalt a pályára tudtak küldeni. Számomra érthetetlen, hogy jó kezdés után visszaestünk. Azért már hetek óta sokat teszünk, hogy ne így legyen. Elől ziccereket hagytunk ki, köztük büntetőket is.
 

Bakó Botond, az NEKA vezetőedzője: Nagyon jó kézilabdát játszottak a csapatok. Mi jól harcoltunk, sok fiatal játszott, köztük olyanok is, akik eddig kevesebb játék lehetőséget kaptak. Örülök a tovább jutásnak a Magyar Kupában.

 

Kozármisleny KA - NEKA 23-24 (10-12)
Magyar Kupa - III. Forduló


Kozármisleny KA: Pusztai, Wichmann - Grénus 1, Imrei R. 2, Brettner 1, Kecskés 2, Grosics 2, Halász 1, Lengyel 1, Bánfai 4, Imrei N. 2, Scheffer 4, Tobak, Zsemberi 1, Szetmári 2, Hadnagy

Vezetőedző: Gyulay László

Szerző: Szabó Ferenc