A nyitott gerinccel született Barnabás kezeléséért táncolnak a Fordanosok

2023. március 23. 15:00 2023. márc. 23. 15:00

A Pécsi Fordan Táncklub jubileumi éve a 2023. Pontosan 35 évvel ezelőtt alakult a táncklub és a klub alapítója, Papp Viktor 40 évvel ezelőtt amatőr táncosként kezdte pályafutását a Qudró Tánccsoportban. A jubileumi év első félévében több közönségcsalogató rendezvény is várta, várja Pécs város táncsportot szerető közönségét.
A hétvégi rendezvényük jótékony célt is szolgál, mondta el lapunknak Papp Viktor egyesületi elnök.

2023. március 25-én, szombaton 15 órától a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házának színháztermében fognak táncolni a klub rock ’n’ roll és fashion street dance növendékei. A XIII. Fordan Tánccentrum Kupa Minősítő Táncverseny ezúttal jótékony célt szolgál. Egykori tanítványuk, Michl Vivien 18 évig volt a Fordan Táncklub tagja, először sikeres akrobatikus rock ’n’ roll versenyző volt, majd pedig oktatóként segítette a klub munkáját. Jelenleg kétgyermekes családanya. 3 éves kisfia, Sipos Barnabás nyitott gerinccel született és folyamatos rehabilitációra van szüksége. A klub a táncverseny bevételének egy részét felajánlja a családnak, hogy ezzel hozzájáruljon a költséges kezelésekhez. A rehabilitációra szánt összeget a verseny közben ünnepélyes keretek között fogják átadni a családnak. A minősítő táncverseny két részből fog állni. Először a fashion street dance táncosok korosztályok szerint mutatják be tudásukat. Itt nem csak csapatok, hanem duók és triók is fognak versenyezni. A zsűri arany, ezüst, vagy bronzminősítéssel fogja jutalmazni a versenyszámokat. Ezután a legjobbak, az arany minősítésűek fognak táncolni, ezúttal már a dobogós helyezésekért. Itt eltűnnek már a korosztályok is, a rendezők ezt un. abszolút rendszerben fogják megrendezni.

A táncverseny második részében a rock ’n’ roll lányformációké és párosoké lesz a színpad. A kb. 18 órakor kezdődő megmérettetés lebonyolítása hasonló lesz, mint a fashion street dance táncosoké. Először minősítő rendszerben táncol mindenki, majd az arany minősítést kapott csapatok és párosok a helyezésekért versenyezhetnek.

Papp Viktor főrendező elmondta, hogy eddigi tapasztalatai szerint a Fordan Tánccentrum Kupa komoly közönségsikerre számíthat, hiszen a szülők, hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett nagyon sok táncszerető pécsi szimpatizáns is látogatja a klub rendezvényeit.

A rendezők ezúttal is számítanak a közönség aktivitására. A táncverseny ideje alatt szimpátiaszavazásra lesz lehetőség a közönség részéről. Este fél 8 körül derül ki, hogy ki, a több mint 200 táncos közül a nézők kedvence. A győztes csapat egy óriási serleggel lesz gazdagabb, a csapat tagjai pedig egyedi érmet fognak kapni a rendezőktől. Mint minden Fordanos rendezvényen, ezúttal is értékes ajándékokat sorsolnak ki a rendezők a lelkes szavazók között.

Nem kel sokat várni a jótékonykodás utáni újabb versenyre. Április 15-én dunántúli ranglistaversenyt rendeznek, az akrobatikus rock 'n' roll kategóriában táncoló versenyzők részére.