A teszetosza három negyed után robbantottak a párducok és nyerték az alapszakaszt

2024. április 3. 09:18 2024. ápr. 3. 09:18

Három negyeden át a VASAS verte a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatát az NB I. B. Piros-csoportjának záró fordulójában, ám az utolsó tíz percben robbant a Panthers, és megfordította a találkozót és megszerezte az alapszakasz első helyét. A rájátszásban otthonában fogadja az ellenfelét.

Lehetne hosszan taglalni, hogyan nem játszott jól a Vasas Akadémia ellen a PVSK az első három negyedben, de valójában nagyon röviden össze lehet foglalni a rémálomszerű harminc perc krónikáját. Támadásban teljesen elveszettek voltak, védekezésben a kevés kapott pont ellenére sokszor gyámoltalanul mozogtak, ez pedig abban csúcsosodott ki, hogy a harmadik negyedben 6 perc alatt mindössze 2 pontot voltak képesek szerezni.

A záró felvonásra 50-35-ös Vasas-vezetésnél robbantottak a párducok. Talán ekkor tudatosult mindenkiben, hogy az egész éves kiegyensúlyozott, jó teljesítményt szórakozhatják el, ha ma nem nyernek, talán egyszerűen csak ekkor jött meg a legjobb dobóforma, és a legagresszívebb védekezés, amivel őrületbe lehet kergetni bárkit. A lényeg azonban mégiscsak az, hogy 17-0-s rohanással vették át a vezetést 52-50-re úgy, hogy közben a hazaiak mestere kétszer is igyekezett időkéréssel megtörni a vendégek lendületét. Ez azonban ebben a tíz percben képtelenség volt. Úgy küzdöttek, ahogyan az egy alapszakasz-elsőségre pályázó csapathoz illik, ennek pedig meg is lett az eredménye. A siker azt jelenti, hogy a rájátszásban végig élvezhetik majd a pályaelőnyt.

 

VASAS AKADÉMIA–PVSK-VEOLIA 59-65

(17-15, 13-11, 20-9, 9-30)

Vasas Akadémia: Takács D. 3/3, Fekete 5/3, Cseh 8, Pleesz Á., Olasz 12. Cs.: Medve 6/6, Andrássy 6, Farkas 8/6, Rosta 6, Kelemen 5/3, Bagó.

Vezetőedző: Stephen Arigbabu.

PVSK-Veolia: Igrutinovics 14/3, Németh A. 9/9, Molnár M. 8/6, Bíró O., Horti 6. Cs.: Frank 6/6, Plézer 8, Mokánszki 6/3, Antóni 5/3, Halász 3/3, Radó, Harka.

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
 

Stephen Arigbabu, a VASAS vezetőedzője: Először is, szeretnék gratulálni a PVSK-nak a győzelemhez. A játékról nem igazán szeretnék túl sokat mondani, azon kívül, hogy három negyeden keresztül mi voltunk a jobb csapat. Az utolsóban azonban teljesen kiestünk a ritmusunkból, s ezzel együtt a meccset is elveszítettük. A negyedik játékrészben nyújtott teljesítménye alapján a PVSK megérdemelte a győzelmet. Még egyszer gratulálok a pécsieknek! A mai meccs eredményénél azonban sokkal fontosabb a számomra, hogy csapatomnak is gratuláljak, mégpedig a szeptember óta nyújtott teljesítményéhez. Két komoly sérültünk volt, ezért egy új játékost a bajnokság közben kellett gyorsan beépítenünk, miközben fiataljainknak is igyekeztünk elegendő játékidőt biztosítani. Huszonhat meccsből húszat megnyertünk, s ezért megérdemlik a dicséretet. Most az a fontos, hogy a rájátszásban is jól kosárlabdázzunk. Első ellenfelünk a Cegléd, egy érdekes csapat, nagyon várjuk a párharc jelentette feladatot, amit nyilván sikeresen szeretnénk megoldani.


Sekulovic Srecko, a PVSK vezetőedzője: Nehéz most bármit is mondanom egy ilyen meccs után. A 3. negyed után úgy nézett ki, hogy kikapunk ezen a mérkőzésen. Nagyon gyengék voltunk támadásban, de a védekezés nem volt rossz. Három negyeden át kérdeztem magamtól, mi történt a támadásainkkal. Kerestem egy ötöst, amely kitette a szívét a pályára és végül sikerült megtalálnom. Számomra nagyon furcsa volt ez a mérkőzés, pedig nagyon hosszú ideje vagyok benne a kosárlabdában. De csak az számít, hogy fordítottunk és nyertünk. Gratulálok a játékosainknak, mert nagyon jól csináltuk a végén.

 

Szerző: Szabó Ferenc